8 Mart etkinlikleri pazarda başlayacak

DAKAP bileşenleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mitingin yanı sıra bir dizi eylem ve etkinlik düzenlemeyi planlarken, eylemlerin satardı pazarcı kadınlarını ziyaret etmekle verilecek.

Haberler 01.03.2019 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Amed Kadn Platformu (DAKAP) bileenlerinden KESK Diyarbakr ubeler Platformu Dönem Sözcüsü Bahar Yldrm, gün dolaysyla yapacaklar etkinliklere ilikin konutu.

HAZIRLIKLARA BALADIK

Kadna yönelik cinsiyetçi politikalarn hayat geçilmesiyle birlikte kadn kazanmlarna ciddi saldrlar olduunu hatrlatan Yldrm, kadnlarn kazanlm haklar açsnda 8 Martn tüm kadnlar için çok önemli olduunu ifade etti. Yldrm, Diyarbakrda farkl kurumlardan kadnlar bir araya gelerek ortak bir 8 Mart etkinlikleri planladklarn ve buna ilikin hazrlklarn sürdürdüklerini söyledi.

PAZARCI KADINLAR ZYARET EDLCEK

8 Mart etkinliklerinin startn 1 Martta Balar Baclar Mahallesindeki kadn pazarclarla bir araya gelerek vereceklerini belirten Yldrm, bir hafta boyunca çeitli etkinlikler düzenleyeceklerini dile getirdi. Yldrm, 1-8 Mart tarihleri arasnda paneller, tiyatro, fotoraf, sergi, söylei, tutsak kadnlara kart gönderimi ve kadnlarn çalma alanlarnda ziyaret edilmesi gibi etkinliklerimiz olacak dedi.

DÜNYA KADIN GREV

Türkiye ve dünya genelinde neredeyse her sene çars olan bir dünya kadn grevi çars olduunu ra hatrlatan Yldrm, Bizde Türkiyede bütün kadnlarn katlaca dünya kadn grevi çarsna katlmak istiyoruz. Baz ülkeler toplu olarak yaptlar bu açklamalar, biz de artk sendikalardan doru 8 Mart Cuma günü, kadnlar bütün rollerinden, dayatlm kimliklerinden, i alanlarn hepsinden syrlarak greve çaryoruz. Kadnlarn buna ihtiyac var. Umarn bu çar Türkiyede karln bulur. Yine biz DAKAPl kadnlar, 8 Mart günü bir miting düzenleyeceiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git