8 yaşında müzik dahası

Tuluyhan Uğurlu ile sahne alan minik piyanist, ezgilerini dünyaya duyurmak istiyor

Haberler 12.02.2022 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda piyanist Tuluyhan Uurlunun verdii konserde sahne alan 8 yandaki Melek Asya Arpa, müzikte dünyaya açlmak istiyor.

Piyanist ve besteci Tuluyhan Uurlunun 11 Ekim 2021de Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Sezai Karakoç Kültür Merkezinde gerçekletirdii konserde sahne alarak açl performansn sergileyen Arpa, müzikte hedef büyüttü.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn kstlamalar döneminde bebeklikten balayan müzik ilgisini gelitirmesi için ailesi tarafndan piyano kursuna yönlendirilen Arpa, akranlarna göre çok hzl yol ald.

Ksa sürede notalara olan hakimiyetiyle en zor besteleri çalmay baaran Arpa, müzikte ilerleyebilmek için youn bir çalma sergiliyor.

NSANLAR BEN ALKILAYINCA çOK MUTLU OLDUM

Arpa, 2. snfta okuduunu, yaklak 2 yl önce can skntsn gidermek için piyano çalmaya baladn söyledi.

Müzii ve piyanoyu çok sevdiini dile getiren Arpa, piyano çalnca kendisini heyecanl ve mutlu hissettiini belirtti.

Piyanist ve besteci Tuluyhan Uurlunun Diyarbakr konserinde sahneye çktn anlatan Arpa, öyle konutu:

lk kez bir konsere gittim. Sahnede kuyruklu piyano vard, çok heyecanlandm. Beni yanna çard ve birlikte çaldk. nsanlar beni alklaynca çok mutlu oldum. lk önce kuyruklu bir piyanom olmasn, ünlü sanatçlarla birlikte, ayrca Paris ve dünyann birçok ülkesinde piyano çalmak istiyorum.

KENDSNDEN YAçA BÜYÜK OLANLARDAN Y BR SEVYEDE

Piyano eitmeni Tuncay Karada da 25 yldr müzik sektöründe olduunu ve piyano öreticilii yaptn belirterek, Melek Asya ile tanmasn kendisi için büyük bir ans eklinde deerlendirdi.

Melek Asyann becerikli ve istikrarl bir çalma sergilediini, verilen dersleri saatlerce piyano banda kalarak yerine getirdiini aktaran Karada, öyle devam etti:

Kendinden yaça büyük olanlardan bile daha iyi bir seviyeye geldi. Üst düzey parçalar çalnca bu onun öz güvenine de yansd. Tuluyhan Uurlu hocamzn Diyarbakr konserinde Melek Asya kendisini sahnede buldu. Bu öz güvenle alakal bir ey. Sahneye çkp Ben bu piyanoyu çalabilirim. dedi. Küçük yata konservatuvar snavlarna girip kazanabilecek seviyede. Bunun için de çalmalarmz sürdürüyoruz. Önümüzde güzel bir süreç var. Bu yetenei ve istikrar devam ederse çok yakn zamanda uluslararas alanda ismini duyurabileceine inanyorum.

MÜZK KULAI BEBEKLNDE VARDI

Anne Rana Arpa ise salgn döneminde çocuklarnn zamann tablet ve telefon yerine müzik aletiyle geçirmesini istedikleri için piyano eitimine baladklarn kaydetti.

Kzlarnn müzik kulann olduunu bebekliinde fark ettiklerini dile getiren Arpa, sözlerini öyle sürdürdü:

çok küçük yalarda eitime balamak istedik ama olmad. Salgna dönemine denk geldi ve böyle de iyi oldu. Melek Asya, bizim sandmzdan daha fazla baarl oldu müzikte. Müzik kula bebekliinde vard. Özellikle öretmeni çok baarl olduunu söyledi. leride çok ünlü bir piyanist olabileceini ve ksa zamanda çok iyi bir yol katettiini iletti. Performansn sergilemek ve yakn çevremiz görsün diye bir YouTube kanal açtk. çalmalarn insanlar kanaldan izleyip, beeniyor.

Ana Sayfaya Git