800 çiftçiye destek

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince başlatılan kırsal kalkınma hamlesi kapsamında, 800 çiftçiye ipek böcekçiliği malzeme desteği verildi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, Vali Hasan Basri Güzeloğlu "Terör örgütü PKK ve onun iş birlikçilerinin siyasi uzantılarının ajandasında millete hizmet etmenin olmadığını biliyoruz" dedi.

Haberler 04.10.2019 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca görevlendirme yaplan Diyarbakr Büyükehir Belediyesince balatlan krsal kalknma hamlesi kapsamnda, 800 çiftçiye ipek böcekçilii malzeme yardm yapld.

Büyükehir Belediye Bakan Vekili, Vali Hasan Basri Güzelolu, Büyükehir Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen programda yapt konumada, Türkiyede yüzde 50nin üzerinde ipek böcekçilii üretimini gerçekletiren çiftçilerle olmann mutluluunu yaadn söyledi.

800 çiftçiye tam destek

Milletin her bir kuruunu millet için harcama kararlln sergilediklerini kaydeden Güzelolu, uzun yllar kentte milletin geliim ve kalknmasnn önündeki hizmetlere engel olan ihanet odaklarnn zihniyetini reddettiklerini belirtti.

Bunlarn milletin geleceine verdii zarar bugün hep birlikte gördüklerini ifade eden Güzelolu, Terör örgütü PKKnn ve onun i birlikçilerinin siyasi uzantlarnn ajandasnda millete hizmet etmenin olmadn biliyoruz. Milletin önünde duran, hakkn gasbeden ve kalknmasna engel olan zihniyetin milletimiz tarafndan reddedildiini görmekten mutluluk duyuyorum. dedi.

Kulp ilçesinde kurulan ipek böcekçilii fabrikasnn üretimde Türkiyede lider olduunu bildiren Güzelolu, fabrika vardiyasn çoaltmalar gerektii dile getirdi.

- 150 bin tonlara çkarmak lazm

Ya koza üretimini 150 bin tonlara çkarmak lazm. diyen Güzelolu, sadece üreten deil ürettii ipei kumaa dönütüren ve marka yapan kent olmalar gerektiini anlatt.

lk etapta üretimin artrlmas adna belediye olarak malzemeleri ücretsiz karladklarn bildiren Güzelolu, bundan sonra üretim evleri ve merkezleri yapacaklarn, belirlenen yerlerin ksa sürede inaasna balayacaklarn söyledi.

Güzelolu, Yeter ki üretim, kalknma ve gelime olsun. çünkü bu yerli ve milli üretimdir. Bunun altnn çizilmesi gerekiyor. Yllarn heba eden ihanete ve terör örgütüne kar kent bu kararlln sergiliyor, bu nedenle hizmeti de hak ediyor. ifadelerini kulland.

Hasan Basri Güzelolu, Tarm ve Orman Bakanlnca bu ayda ya ipek böcekçilii kozas ödemelerinin yaplacan ve tarma destee devam edeceklerini kaydetti.

l Tarm ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar da daha önce 22 milyon lira yatrmla Kulp ilçesinde ipek böcekçiliini canlandrmaya yönelik çalmalar gerçekletirdiklerini belirtti.

Programda, 800 çiftçiye ipek böcekçilii malzeme yardm yapld.

Ana Sayfaya Git