800 yıllık kitap!

Deri üzerine İbranice yazılı, içerisinde Hz. İsa ile Hz. Meryem'in yüzlerinin de tasvir edildiği resimlerin bulunduğu 800 yıllık kitap, jandarmanın düzenlediği operasyonla, satılmak istenirken ele geçirildi.

Haberler 01.03.2019 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Jandarma Komutanl Kaçakçlk ve Organize Suçlar ube Müdürlüü ekipleri, Kayapnar ilçesindeki 4 üphelinin tarihi bir kitab satmak için alc arad bilgisine ulat. Harekete geçen ekipler, üphelilerin belirlenen adresine baskn yapt. Operasyonda, yaklak 800 yllk olduu deerlendirilen deri üzerine branice yazl ve içerisinde Hz.i sa ile Hz. Meryemin yüzlerinin de tasvir edildii resimler bulunan kitap ele geçirildi. Ekipler, kitab satmaya çalan 4 üpheli ile evdeki 2 kiiyi gözaltna ald.

Diyarbakrda yaklak 800 yllk, deri üzerine branice yazl, dini motifli kitap ele geçirildi, olayla ilgili 4 üpheli yakaland.

Valilikten yaplan açklamaya göre, l Jandarma Komutanl Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekiplerince gerçekletirilen çalmada merkez Kayapnar ilçesinde ikamet eden 4 kiinin tarihi bir kitab satmak için alc arad bilgisine ulald.

DER ÜZERNE LENM ESER

Yaplan aratrmada söz konusu tarihi eserin, yaklak 800 yllk, deri üzerine branice yazl dini motifli kitap olduunun tespit edildii ifade edilen açklamada, unlar kaydedildi:

Tarihi servetimizin kurtarlmas amacyla, Cumhuriyet Basavclndan alnan arama karar dorultusunda dün gerçekletirilen operasyonda bahse konu üpheli ahslar, deri üzerine branice yazmal dini motifli kitab satmaya çaltklar esnada suçüstü yakalanmtr. ahslarn üzerlerinde ve i yerlerinde yaplan aramada; deri üzerine branice yazmal, ilemeli figürleri bulunan 11 yaprak ve 22 sayfadan oluan kitap ele geçirilmitir. Ele geçirilen tarihi eser muhafaza altna alnm, olayla ilgili 4 üpheli gözaltna alnmtr.

STANBULDA NCELENECEK

Soruturma kapsamnda kitap, uzman bilirkiilerce incelenerek rapor düzenlenmesi amacyla Türkiye Yazma Eserler Kurumu Bakanl stanbul Bölge Müdürlüüne gönderilecek. Kitap, l Jandarma Komutanlnda basn mensuplarna sergilendi. 800 yllk kitabn içinde deri üzerine ilenmi çok sayda insan figürü, haç resmi ve branice yazlar bulunduu görüldü.

Operasyonda gözaltna alnan 4 üphelinin jandarmadaki ilemleri sürüyor.

Ana Sayfaya Git