81 yaşında, kavak ağacı soyup evini geçindiriyor

MUŞ'ta 81 yaşındaki Mirza Kartal, ilerleyen yaşına rağmen kavak ağaçlarının kabuklarını soyarak ailesinin geçimini sağlıyor.

Haberler 25.10.2016 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Evli 6 çocuk babas Mirza Kartal, Organize Sanayi Bölgesindeki iyerinde soyduu her kavak aac için 1 lira ücret alyor. lerleyen yana ramen dier çalanlara ta çkaran Mirza Kartal, günde yaklak 40 kavak aacn kesici aletle temizliyor. yerine yaya gidi- dönü olmak üzere toplam 8 kilometre yol katettiini belirten Kartal, çocuklarndan en büyük kznn evlendiini, bir olunun üniversiteyi bitirip baka bir ehirde çaltn, bir çocuunun üniversitede okuduunu, iki çocuunun lise ve bir çocuunun da ortaokulda öretim gördüünü anlatt. Mirza Kartal, unlar söyledi:

KAVAK AACI SOYARAK GEçNYOR

çocuklarmn hepsini bu meslekten kazandm para ile okutup, büyüttüm. Benim yaptm ii hiçbir genç yapamaz. Atalarmzn dedii gibi ileyen demir pas tutmaz. Kendimi bildim bileli çalyorum. Kavak aac soymadan önce inaatlarda çalyordum. Tek isteim kimseye muhtaç olmadan yaamak ve çocuklarm okutmakt. Bunu da baardm. çalmay braktm an yalandm hissederim. Allah bana ömür verdikçe çalmak istiyorum.

Ana Sayfaya Git