82 bağımlı tedavi edildi!

2019 yılı içerisinde 82 bağımlı birey tedavi merkezine yöneltilirken, bin 200 aileye kuru gıda, bin mülteciye aynı ve nakdi yardım yapıldığı açıklandı.

Haberler 03.01.2020 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeil Yldz Bamllklarla Mücadele Dernei Bakan Yahya Öger, 2019 ylnda 82 baml bireyi tedavi merkezine yönlendirdiklerini, bin 200 aileye kuru gda yardm yapldn, Diyarbakrda bulunan deiik ülkelerden gelen bin mülteciye ayni ve nakdi yardmn yapldn söyledi.

Dicle Üniversitesinde, camilerde, okullarda, STK ve kadn destek merkezlerinde onlarca eitimin verildiini, bamllkla mücadelede farkndalk oluturmaya çaltklarnn gayreti içinde olduunu dile getiren Öger, Bölgenin bütün zorlu dinamiklerine ramen Yeil Yldz Derneinin bamllkla mücadelede gündem oluturmada pay oldu. Bamllkla mücadelede sahada var olma mücadelesini verirken ayn zamanda birçok engellerle karlatk.

BÜROKRATK ENGELLER

Alamayan bürokratik engeller köstek olmaya çalan ve maalesef devleten nemalanan baz kesimlerle kar karya kalabiliyoruz. Baml bireylerin toplumda ciddi manada dland, bireyin tedavi edilmesi noktasnda ellerinin güçlü olmad, birey aile arasndaki iletiim kopukluundan kaynakl tedavinin istenilen sonuçlar vermedi, ailelere yönelik tedavi sürecinde yaplmas gerekenler eitim çalmalar neredeyse hiç verilmedi, önleyici eitimler sahada deil, kat üzerinde yapld. Her geçen gün dünyada ve Türkiyede baml birey says hzl bir ekilde artmakta, Türkiyede her yl 50 bine yakn insann madde ile tanp baml olduunu veriler bize söylüyor.

Madde kullanmnn problem olmadn alkolün, tütünün, kumarn ve teknolojinin de ciddi manada toplum felakete sürüklediinin farknda olmalyz. Umarm 2020 bamllkla mücadelede ciddi bir manada sahada olmaya gayret edenlerle beraber kamu kurum ve kurulular da iin ciddiyetinin farkna varr. Diyarbakr ili bata olmak üzere dier illerdeki AMATEM, çEMATEMin inaat aamas bitirilip Salk Bakanlna teslimi gerçekleir.

ÖZLÜK HAKLARIN YLEMES

Personelin özlük haklar iyiletirilir. Buralarda çalmaya tevik edilir. Bamllkla mücadele ötelenmemeli, devlet, bamllkla mücadele eden derneklere maddi ve manevi anlamda destek sunmaldr. Bu mücadele ile topyekün savan elzemlii göz önünde bulundurulmaldr. Bir tek sivil toplum kuruluunu desteklemekten ziyade toplumda bamllkla mücadele edecek daha güçlü sivil toplum kurulularnda olumasn tevik etmelidir. Sivil toplum kurulularnn varsa eitimle ilgili bir eksiklii Milli Eitim Bakanl, Salk Bakanl bata olmak üzere dier kurum ve kurululardan eitim destei salanmaldr. 2020 yl bamllkla mücadelede verimli geçmesini temenni eder insann olduu her yerde bal olma riskinin olduunun unutulmamas gerektiini paylamak isteriz dedi.

Ana Sayfaya Git