9 aydır kan kusan liseli Menfiye, okula gidemiyor

SİİRT'te, Kız Meslek Lisesi 3'üncü sınıf öğrencisi Menfiye Turan, 9 aydır her gün yaklaşık bir su bardağı kan kustuğu için okuluna devam edemiyor. Siirt'te verem olduğu söylenen genç kız, İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ise verem olmadığının söylendiğini belirterek, "Hastalığıma teşhis koyularak tedavimin yapılmasını istiyorum. Eğitimim yarım kalmasın" dedi.

Haberler 17.11.2017 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Ulusoy Mahallesinde yaayan inaat içisi Kasm Turann 17 yandaki kz Menfiye Turan, yaklak 9 ay önce Kz Meslek Lisesi 3üncü snfa giderken, teneffüste kan kusarak baylmas üzerine hastaneye kaldrld. Hastanede kendine geldiinde hiçbir ey olmam gibi evine giden ancak sonraki günlerde, kan kusma olaynn devam etmesi üzerine annesi tarafndan Siirt Devlet Hastanesine götürülen Menfiye Turann verem olduu iddia edildi. Bunun üzerine baba Kasm Turan, komularndan ald borç para ile kzn stanbul Cerrahpaa Tp Fakültesi Hastanesine götürdü. Burada detayl muayenesi yaplan genç kza verem olmad ve herhangi bir hastal bulunmad belirtildi. Ancak, genç kz her gün yaklak bir su barda kan kusmaya devam ediyor.

ARKADALARIMLA GÖRÜMEDM

Yaad hastalndan ötürü okula gidemediini ve bu yüzden arkadalar ile görüemediini anlatan Menfiye Turan, Yaadm hastalk nedeniyle evden çkmaz oldum. Beni görmeye gelen arkadalarmla görümek istemedim. çünkü öksürüyordum ve kan kusuyordum. Bu yüzden kz arkadalarmla uzun bir süre görümedim. Daha sonra bunun bir hastalk olduunun farkna vardm ve arkadalarmla görümeye baladm. Babam inaat içisi, çou zaman da zaten çalmyor. çalt parayla da ailem için harcyor ama buna ramen babam benim için gezmedii doktor kalmad ve beni stanbul, Ankara gibi illerde bulunan hastanelere götürdü. Ancak buralar da hiçbir ekilde tan koymadlar ve bana, sende bir ey yok diyerek taburcu ettiler dedi.

TEHS KOYULSUN

Kznn geçirdii rahatszlktan dolay, hastane hastane gezdiklerini anlatan baba Kasm Turan, Toplam 9 nüfuslu bir aileye bakyorum. Kzm Menfiyenin yaad bu hastalk belimizi büktü ve çaresiz kaldk. lk olarak Siirt Devlet Hastanesine gittik ve bize veremdir dediler. Biz de borç aldk stanbula götürdük. Ancak burada bana kzmm verem olmadn, hatta bir sorun gözükmediini söylediler. Kzm halen kan kusuyor. Hastane hastane gezdik, kzma bir tehis koysunlar dedi.

CERRAHPAADA 42 GÜN KALDIK

Kz Menfiyenin tedavisi için stanbul Cerrahpaa Tp Fakültesi Hastanesinde 42 gün kaldn kaydeden anne Beire Turan ise, kznn gözünün önünde her gün kan kustuunu, bunun da kendisine büyük ac verdiini belirterek, Birçok doktora götürdük bir türlü bu kann neden geldiini konusunda bizlere bilgi vermediler. Kzm halen kan kusuyor. Tek isteim kzmn derdine bir çare bulunmas ve tekrar eski salna kavumasdedi.

Ana Sayfaya Git