9 bin 500 personel!

DİYANET İşleri Başkanlığı’na 6 bini imam olmak üzere 9 bin 500 personel alınacak. Sözlü sınavın tarihi, başvuruların ve hazırlıkların tamamlanmasının ardından duyurulacak.

Haberler 02.01.2018 - 08:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanlnca 9 bin 500 personel alnacana ilikin duyuru Devlet Personel Bakanlnn internet sitesinden yapld.

Devlet Personel Bakanlnn internet sitesindeki ilana göre, Diyanet leri Bakanlnca, tara tekilatndaki sözlemeli pozisyonlara 3 bin Kuran kursu öreticisi, 6 bin imam hatip ve 500 müezzin kayym alnacak.

Diyanet leri Bakanlnca belirtilen sözlemeli pozisyonlara bavurmak için, lahiyat Fakültesi, lisans mezunlar için 2016 yl KPSS (B) grubu KPSSP124, ön lisans mezunlar için 2016 yl KPSS (B) grubu KPSSP123, ortaöretim mezunlar için 2016 yl KPSS (B) grubu KPSSP122 puan türünden en az 50 puan alm olmak gerekiyor.

Öte yandan, müezzin kayym kadrosuna bavuracak lise mezunlar için hafzlk belgesine sahip, Kuran kursu öreticileri için de bayan olma art aranyor.

Adaylar, 16 Ocak 2018e kadar https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/ adresinden snav bavuru program aracl ile snav bavuru formunu dolduracak.

Bavuru formunu dolduran adaylar, snav bavurularn onaylatmak üzere istenen belgelerle herhangi bir il müftülüüne ahsen müracaat edecek. Yurt dndan snava müracaat edecek adaylar adna, istenen belgeleri getirmeleri halinde üçüncü ahslar müracaat ilemini yapabilecek.

- Kontenjan saysnn üç kat aday sözlü snava çarlacak

lan edilen pozisyonlara yönelik sözlü snav, Ankara, Antalya, Bursa, Bolu, Denizli, Diyarbakr, Erzurum, Elaz, zmir, Kayseri, Konya, Kastamonu, Manisa, Tekirda, stanbul, Trabzon, Samsun, anlurfa, Rize ve Van illerindeki snav merkezlerinde yaplacak.

Snav tarihi, bavurularn alnmas ve snav için gerekli hazrlklarn tamamlanmasndan sonra Diyanet leri Bakanlnn internet sitesinde ilan edilecek.

KPSS puan en yüksek olan adaydan balamak üzere ilan edilen kontenjan saysnn üç kat aday sözlü snava çarlacak.

Adaylar snav konularndan 100 tam puan üzerinden deerlendirilecek. Snavda baarl saylabilmek için snav komisyonu üyelerinin her birinin ayr ayr verdikleri puanlarn aritmetik ortalamasnn en az 70 puan olmas gerekiyor.

Baar sralamas sözlü snav puan esas alnarak yaplacak.

Ana Sayfaya Git