9 dilde tanıtım

Diyarbakır'da kentin tarihi, kültürü, sosyal ve turistik yerlerine ışık tutmak için Türkçe, Kürtçe, Zazaca, Arapça, İngilizce, İtalyanca, Almanca Süryanice ve Japonca olmak üzere dokuz ayrı dilde klip çekilip tanıtım yapılacak.

Haberler 16.01.2020 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yapmn Diyarbakrl bir turizm firmasnn üstlendii ve sivil toplum örgütlerinin de destekledii Kültürleri Barndran Kent Diyarbakr adl tantm klibi çekilecek. Dokuz ayr dilde seslendirilecek olan klipte 12 farkl ülkenin vatanda eser seslendirecek.

TÜRSAB Güneydou BTK Bakan Yardmcs Serdar Baturay, Diyarbakr türkülerinin Türkçe, Kürtçe, Zazaca, Arapça, ngilizce, talyanca, Almanca, Süryanice ve Japonca söylendii tantm klibi ile müziin evrenselliini birletirip Diyarbakrn tantmn sadece Türkiyeye deil dünyaya duyurmay amaçladklarn söyledi.

9 DLDE TANITIM

Baturay, Diyarbakrn bata Türkiyeye ardndan ise dünyaya tantlmas oldukça önemli. Bölgede yaanan deiim ve dönüümün artk tüm dünyaya tantlmas gerekiyor. Bölgede deiimin ne kadar büyük olduunu artk göstermemiz gerekiyordu. 12 farkl uyruktan insanmz bir araya getirdik. Diyarbakr Valimiz, Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odamz, Diyarbakr Ticaret Borsamz, Esnaf ve Sanatkarlar Odamz, TÜRSAB Güneydou STKlarmzn destekleri ile birlikte Diyarbakr için bu yl belirlenen 5 milyon turist hedefimize ulaacaz. Diyarbakr, ülkede kültür zenginliinin youn olduu ender kentlerden bir tanesi. Yaplan çalma ile kültür gezisinde aklnda Diyarbakr olmayann aklna Diyarbakr getireceiz. Potansiyel Diyarbakr misafirlerini aktif misafir haline getirerek aktif misafirlerimizi de birer gönül elçisi haline getireceiz dedi.

Ana Sayfaya Git