9 köy ve mezrada 1 günlük sokağa çıkma yasağı

DİYARBAKIR'da, terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlar nedeniyle Lice ve Hani ilçelerine bağlı 9 köy ve mezrada sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Haberler 04.08.2018 - 08:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Valilikten yaplan yazl açklamada, Lice ve Hani ilçeleri mülki snrlar içerisindeki dalk ve ormanlk alanda faaliyet yürüten, aralarnda üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduu deerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarn ve ibirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede kullanld deerlendirilen snak, barnak, depo alanlarn, uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadyla operasyon düzenlenecei belirtildi. Açklamada devam ile öyle denildi:

Operasyon icra edilen bölgelerde halkn can ve mal güvenliinin salanmas ve sivil vatandalarn zarar görmemesi amacyla, 5442 sayl l daresi Kanununun ilgili maddeleri gereince, belirtilen bölgelerde Lice ilçesine bal olan Duruköy, Darlan Köyü ile Dahlk, Alikahya, Hacmusabey ve Kutlam mezralar, Hani ilçesine bal olan, Serenköy, Uzunköy Köyü ile Gürbulak mezras 2 Austos 2018 Perembe günü saat 23.55ten itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokaa çkma yasaklanmtr. Söz konusu yasaa uyulmas, vatandalarmzn can ve mal güvenlii yönünden önem arz etmekte olup, yasan bitim süresi ayrca duyurulacaktr.

YASAK KALDIRILDI

Diyarbakrn Lice ve Hani ilçeleri karslnda gerçekletirilen operasyon için 9 köy ve mezrada dün geceden itibaren uygulanan sokaa çkma yasa kaldrld.

Valilikten yaplan açklamada, Lice ve Hani ilçeleri mülki snrlar içerisindeki dalk ve ormanlk alanda faaliyet yürüten terör örgütü mensuplarna ve kullandklar barnma ile snaklara yönelik operasyon düzenlendii belirtildi. Operasyon nedeniyle Lice ve Hani ilçelerine bal 9 köy ve mezrada dün saat 23.55ten itibaren balayan sokaa çkma yasa uygulamas hayata geçirildii belirtilen valilik açklamasnda, sokaa çkma yasann bugün saat 17.00 itibariyle sona erdii duyuruldu.

Ana Sayfaya Git