9 mahalleye sokağa çıkma yasağı

MARDİN'in Ömerli, Nusaybin ve merkez Artuklu ilçelerinin 9 mahallesinde PKK'ya yönelik düzenlenecek operasyon kapsamında bugünden itibaren ikinci duyuruya kadar sokağa çıkama yasağı ilan edildi.

Haberler 13.02.2017 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Valilikten yaplan açklamada, Ömerli lçesinin krsal kesimdeki Sulakdere ve Aytepe, Nusaybin lçesinin lkadm, Yavruköy, Büyükkarde, Küçükkarde ve Akarsu, merkez Artuklu lçesinin Yardere ve Ahmetli mahallelerinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü mensuplarn etkisiz hale getirmek amacyla operasyon yapld belirtildi. Açklamada bölücü terör örgütü üyelerinin snak ve barnaklarn bularak tahrip etmek, üpheli görülen kiilerin evlerinde Cumhuriyet Basavcl ile koordineli olarak arama yapmak maksadyla operasyonel faaliyet icra edilecei ifade edildi. Açklamada, öyle denildi:

YASAK GETRLD

Operasyon icra edilecek bölgede yaayan vatandalarmzn can ve mal güvenliini salamak amacyla; 5442 Sayl l daresi Kanunun ilgili maddeleri gereince; 12 ubat 2017 Pazar günü saat 06.00 itibari ile Ömerli lçesine bal olan Sulakdere, Aytepe mahalleri, Nusaybin lçesine bal olan lkadm, Yavruköy, Büyükkarde, Küçükkarde ve Akarsu mahalleleri, Artuklu lçesine bal olan Yardere ve Ahmetli mahalleleri ile snrl olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokaa çkma yasa ilan edilmitir. Söz konusu yasaa vatandalarmzn uymas kendi can ve mal güvenlikleri açsndan önem arz etmektedir.

Ana Sayfaya Git