9. Malatya Uluslararası Film Festivali'ne doğru

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "9. Malatya Uluslararası Film Festivali"ne başvurular başladı.

Haberler 12.09.2019 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesinden yaplan yazl açklamaya göre, 15-19 Kasmda gerçekletirilen festivalde bu yl Ulusal Uzun Metrajl Film Yarmas ve Ulusal Ksa Metrajl Film Yarmas yaplacak.

Festival kapsamnda Türk sinemasnn ulusal ve uluslararas alanda görünürlüünü arttrmak ve sinema endüstrisinin geliimine katkda bulunmak adna düzenlenen Ulusal Uzun Metrajl Film Yarmasna kurmaca, belgesel ve canlandrma türünde filmler bavurabilecek. Festivalin resmi internet sitesinden bavurularn kabul edilecei bu kategoride En iyi Film ödülü Kristal Kays ile 100 bin lira olarak belirlendi.

Ulusal yarmada ayrca En yi Yönetmen, En yi Senaryo, En yi Görüntü Yönetmeni, En yi Kadn Oyuncu, En yi Erkek Oyuncu, Fahri Kayahan En yi Müzik, Kemal Sunal Halk (En yi Film), Ulvi Saran Jüri Özel ve Türk Sinemasna Katk ödülleri verilecek.

Bu yl festival kapsamnda daha önce ksa filmler için verilen ödül miktarlar da artrld. Ulusal sinemaya katk amacyla festivalde En yi Ksa Film için de Kristal Kaysnn yan sra 10 bin lira ödül de uygun görüldü. Yarmada ikinci ksa film için 7 bin 500, üçüncü ksa film için de 5 bin lira ödül datlacak.

- Ciddi projeler hazrladk

Açklamada görülerine yer verilen ve bu yl festival yönetmenliini üstlenen yönetmen Haydar Ik, unlar kaydetti:

9uncusunu düzenleyeceimiz film festivalimiz hem Malatyann tantmna hem de sinemann etkileiminin artrlmasna çok ciddi katklar sunacaktr. Festival kapsamnda birçok program gerçekletirmeyi planlyoruz. Daha çok halk ile iç içe öretici ve elenceli olmasn salamak adna ciddi admlar atyoruz. Malatya çok güzel ehir ve ehrimizde sanatsal, kültürel etkinleri güçlendirmek için bir takm ciddi projeler hazrladk. Bu projelerin birçou çocuklara ve gençlere yönelik olarak hazrland. Bu çocuklardan birinin hayatna dokunup, güzel bir iz brakabilirsek ne mutlu bize.

Ana Sayfaya Git