99'uncu yıl dönümü kutlandı

Düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümünde büyü bir çoşku Şanlıurfa'ya hakim olurken, anlamlı mesajlar verildi.

Haberler 12.04.2019 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa Büyükehir Belediyesi tarafndan düzenlenen etkinlikler kapsamnda, protokol üyeleri ve kent sakinleri, Ulu Cami önünden mehter takm eliinde Haleplibahçe semtindeki Hamarat Eller çarsna kadar Türk bayraklaryla kortej eliinde yürüdü. Buradaki törende, mehteran, halk oyunlar ve klç kalkan ekipleri gösteri yapt, sra gecesi ekibi de yöresel türküler seslendirdi.

Törende konuan anlurfa Valisi Abdullah Erin, kentin 99 yl önce birlik ve beraberlik ile igalden kurtularak anl unvann hak ettiini belirterek, Düman igal ettii zaman anlurfal kahraman ecdadmz elbette rahat uyumad. çten içe hazrln yaparak bu igalcilere, bu zalim ve hainlere dersini verdi. Bir kez daha ehitlerimizi, ecdadmz rahmetle yad ediyoruz dedi.

99uncu yl dönümü kutland

Büyükehir Belediye Bakan Zeynel Abidin Beyazgül de düman kuvvetlerinin 99 yl önce vatan bölmeye çaltn ifade etti. Dümann bugün de ayn emelin peinde olduunu vurgulayan Beyazgül, gal kuvvetleri, Kurtulu Mücadelesinde aldklar darbeden sonra da emellerinden ve planlarndan vazgeçmemilerdir. Tarihi iyi okumamz gerekiyor. Gençlerimizin bugüne bakp, o günü anlamalar gerekir. Tarih tekerrürden ibarettir. Bu tarihin tekerrür etmemesi için elbette o günü iyi bilmemiz lazm. Kahraman ecdadmzn o gün balatt kahramanlk destan bitmi midir? Hayr, devam etmektedir. Düman ekil deitirerek bu vatan üzerinde hain plan ve amaçlarn devam ettirmektedir. Halkmzn uyank olmas lazm, tarihin tekerrür etmemesi için çok dikkatli olmamz lazm. Bugün bir kez daha tüm ehitlerimizi minnet ve rahmetle anyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git