Çocukların şüpheli ölümüne komisyon!

Rabia Naz Vatan başta olmak üzere, şüpheli çocuk ölümlerinin araştırılması ve bu konuda alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına dair karar ile bazı komisyonların Meclis tatildeyken çalışabilmesine ilişkin kararlar, Resmi Gazete'de yer aldı.

Haberler 20.07.2019 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rabia Naz Vatan bata olmak üzere, üpheli çocuk ölümlerinin aratrlmas ve bu konuda alnmas gereken tedbirlerin belirlenmesi amacyla Meclis Aratrma Komisyonu kurulmasna dair karar ile baz komisyonlarn Meclis tatildeyken çalabilmesine ilikin kararlar, Resmi Gazetede yaymland.

Buna göre, Giresunun Eynesil ilçesindeki evinin önünde yaral bulunan ve kaldrld hastanede 12 Nisan 2018de yaamn yitiren Rabia Naz Vatan bata olmak üzere, üpheli çocuk ölümlerinin aratrlmas ve bu konuda alnmas gereken tedbirlerin belirlenmesi amacyla kurulacak Meclis Aratrma Komisyonu 12 üyeden oluacak.

Komisyonun çalma süresi ise bakan, bakanvekili, sözcü ve katip seçimi tarihinden balamak üzere 3 ay olacak ve gerektiinde Ankara dnda da çalma yapabilecek.

- Baz komisyonlar Meclis tatildeyken çalabilecek

TBMM Genel Kurulunun baz komisyonlarn Meclisin tatili ve ara vermesi srasnda çalabilmesine ilikin kararlar da Resmi Gazetede yer ald.

Söz konusu kararlar dorultusunda Plan ve Bütçe Komisyonu, nsan Haklarn nceleme Komisyonu, Kadn Erkek Frsat Eitlii Komisyonu ile Dilekçe Komisyonu Meclisin tatili ve ara vermesi srasnda çalabilecek.

Ana Sayfaya Git