Ekmek parası

Diyarbakır’da kavurucu sıcakta karayolu üzerinde tezgah açan 42 yaşındaki 4 çocuk babası Edip Çınaklı, burada karpuz satarak ekmek parasını kazanıyor.

Haberler 08.08.2020 - 00:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr-Silvan karayolu üç yol mevkinde karpuz satan Edip Cnakl, ar scaklara ramen çocuklarnn rzk için sabahn erken saatlerinde tezgahn kuruyor. Gece geç saatlere kadar karayolu banda tezgahn açk tutan Cnakl, korona virüs ve zor artlara ramen müterilerini düünerek en iyi karpuz ve kavunu getirip satmaya çalyor. Sezonluk olarak çaltn belirten Cnakl, en fazla 5 ay burada tezgah açtn belirtiyor.

47 derece scak altndaym, para kazanmak zordur

Korona virüs tedbirlerini alarak 47 derece scaklkta, tozun altnda bu ii yaptn kaydeden Cnakl, çalmazsak olmaz, Elimden geldii kadar iyi karpuz getiriyorum. çünkü çevre yoludur, giden geri gelemez. Bu yüzden kötü mal satmak istemiyorum. 47 derece scak altndaym, para kazanmak da zordur. Sabah kalk akama kadar müterilerle ura, karpuzdur, tezgah düzelt, ardr iimiz yani. Tek kii çalyorum burada, çok zahmetli. Satlarmz da geçtiimiz yl gibi, herhangi bir deiiklik yok. Fiyatlar art olsa da kazandmz ayndr diye konutu.

Ana Sayfaya Git