'Milyonlarca aşı yapıldı, ciddi yan etki görülmedi'

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz, Covid-19 aşısının önemine vurgu yaparak, "Milyonlarca aşı yapıldı, ciddi yan etkisi görülmedi" dedi.

Haberler 24.09.2021 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz, adan kaçnmann virüsün yaylmn hzlandrd belirterek, yeni varyantlara neden olabilecei uyarsnda bulundu. Pandemide tek n bilim olduunu vurgulayan Prof. Dr. Gündüz, ilk alanan grup olan yallarda bu tedirginliin biraz azaldna dikkat çekti. Gündüz, 50 ya alt kesimin, hala yan etkilerin görülebilecei düüncesi ve sosyal medyada yaylan yanl bilgiler nedeniyle a olmaktan kaçndn dile getirdi.

AI TEDRGNLNN BR NEDEN DE SOSYAL MEDYA

Yan etkileri ön plana çkararak, adan kaçmann, yanl yaklam olduunun altn çizen Prof. Dr. Gündüz, Dünyada yüz milyonlarla a yapld ve u ana kadar ortaya konmu ciddi bir yan etkisi görülmedi. A tedirginliinin bir nedeni de sosyal medyada hzla yaylan yanl bilgiler. Bu paylamlarn saatler içerisinde yüz binlerce kiiye ulamasyla salk çalanlar da zor durumda kalyor. Sonuçta adan vazgeçerek salgnn devam etmesine neden oluyor ve birçok insan da bundan zarar görüyor. Hastanelere yatyor ya da hayatn kaybediyor. En doru bilgi bilimsel bilgidir. En ufak bir tereddüdü olan mutlaka salk kurulularna, hekimlere bavursunlar. Doru bilgiyi oralardan alsnlar. Kulaktan dolma bilgilere, sosyal medyada yer alan baz haberlere inanp, güvenmesinler. Burada tek mz, tek yolumuz bilimdir. Bilime herkes inansn, bilime herkes güvensin dedi.

YOUN BAKIMLARDA HASTALII OLMAYAN GENçLER DE VAR

Toplumun bir bölümünde Bana bir ey olmaz algsnn devam ettiini dile getiren Prof. Dr. Gündüz, bu alg nedeniyle virüsün de yaylmaya devam ettiini söyledi. Bu direnç devam ederse yeni varyantlarn olmasnn da kaçnlmaz hale geleceine deinen Gündüz, Genç kesimin alanmamas, alananlar da riske atyor. Gençlerin de ay yaptrmalar gerekiyor. Youn bakmlarda herhangi bir hastal olmayan gençlerin de arlatklarn, akcier tutulumlarnn olduunu zaman zaman görüyoruz. Toplum bakl kazanlmas için a son derece önemli ve hayati bir durumdur diye konutu.

Ana Sayfaya Git