Muhammed bebek uykusunda şehit!

YPG/PKK'lı teröristlerce Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine düzenlenen havanlı ve roketatarlı saldırılarda şehit edilen 9 aylık Muhammed Omar'ın saldırı anında uyuduğu, ablalarının ise aynı odada oynadığı öğrenildi.

Haberler 14.10.2019 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YPG/PKKllarca anlurfann Akçakale ilçesine düzenlenen havanl ve roketatarl saldrlarda ehit edilen 9 aylk Muhammed Omarn saldr annda uyuduu örenildi.

ehit Muhammedin, 6 yl önce ülkelerindeki iç savatan kaçarak Türkiyeye gelen ailesiyle yaadklar ev, terör saldrsnn hedefi oldu.

Muhammedin hayatn kaybettii hain saldrda, ablalar Hale ve Yasmin de ar yaraland.

Saldrda 9 aylk Muhammed Omarn ehit edilmesi, çocuk katili YPG/PKK terör örgütünün acmasz yüzünü bir kez daha dünya kamuoyuna gösterdi.

Muhammed Omarn olayda yaralanan ablalarnn tedavisi ise kaldrldklar anlurfa Eitim ve Aratrma Hastanesinde sürüyor.

Omarn babas Muhammed Hani, YPG/PKKl teröristlerce atlan havan mermisinin evlerine isabet etmesi üzerine olunun ehit olduunu, 2 kznn ise yaralandn söyledi. YPG/PKKy knayan ve lanetleyen Hani, öyle konutu:

çileri Bakan Süleyman Soylu bizi ziyaret ederek basal dileinde bulundu ve ziyaret srasnda beni Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile konuturdu. Cumhurbakanmz bana telefonda Omarn intikamnn alnaca ve kannn yerde kalmayacann sözünü verdi ve bunu hzlandrdklarn da söyledi. Tüm devlet birimlerimiz olayn yaand andan itibaren hep yanmzda oldu, hepsinden Allah raz olsun. nallah bu operasyon baaryla tamamlanr ve terör örgütüne son verilir. Allah YPG/PKK terör örgütüne frsat vermesin, onlarn sonunu getirsin. Bu teröristler topraklar elimizden zorla ald.

Hani, kzlar Hale ve Yasminin bir an önce iyilemesini beklediklerini anlatarak, Topraklarmz terör örgütünden temizlenir ve güvenli bölge oluturulursa vatanmza döneriz. Bize desteklerinden dolay bata Cumhurbakan Erdoan olmak üzere tüm devlet yetkililerine teekkür ediyorum. dedi.

- Muhammed uyurken ehit edildi

Anne Fatina Hadbe ise yaad acnn tarifinin imkansz olduunu dile getirdi.

Olunun ehit olmas, kzlarnn da yaralanmasnn yüreini yaktn ifade eden Hadbe, tek dileklerinin topraklarnn katil terör örgütünden temizlenmesi olduunu söyledi.

Tedavileri süren kzlarnn iyilemesini beklediklerini anlatan Hadbe, unlar kaydetti:

Olay günü olum Muhammed Omar uyutmutum, kzlarm Hale ve Yasmin ise ayn odada oynuyordu. Bir anda evimizden sesler ve dumanlar yükselmeye balad. Odaya geldiimde Muhammed Omarn bir tarafta, kzlarn ise bir tarafta yattn gördüm. Hemen çocuklarm alarak hastaneye götürdüler. Bir annenin yürei nasl hissederse ben de ayn eyleri hissettim ve yüreim yand. YPG/PKK terör örgütü olumu ehit etti, kzlarm yaralad, evimizi ykt. Allah bu terör örgütünü kahretsin, Rabbim bunlar muvaffak etmesin, Allahn laneti üzerilerine olsun. Kzlarm hastanede tedavi görüyor, onlarla çok iyi ilgileniyorlar. nallah salklarna kavuurlarsa bir nebze de olsa teselli olurum. Allah Türk ordusunu korusun. nallah bu topraklar terörden temizlenir ve huzura kavuuruz. Cumhurbakan Erdoan ve tüm yetkililere teekkür ediyorum.

- Tüm destekler veriliyor

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürü Hasan Bilici de 9 aylk Muhammed Omarn ehit edilmesi ve 2 ablasnn yaralanmasnn ardndan Bakanlk olarak aileye devletin tüm imkanlarn sunarak destek verdiklerini söyledi.

Muhammed Omarn harekatn ilk bebek ehidi olduunu ifade eden Bilici, ehidin ailesine desteimizi ilk andan itibaren verdik ve vermeye devam ediyoruz. Ailenin hastanede tedavi gören 2 kznn salklarna kavumas için gerekli her ey yaplyor. htiyac olan tüm insanlarmza devletimizin efkatli elini uzatmak için elimizden gelen her eyi yapyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git