Tacize tepki!

Batman Barosu'na kayıtlı bir kadın avukatın gizlice fotoğrafının çekilerek iletişim gruplarında paylaşıldığı iddia edildi. Kadın avukatlar bir araya gelerek durumu protesto etti.

Haberler 07.12.2019 - 01:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman Barosuna mensup kadn avukatlar, meslektalarnn mini etekli fotorafnn baroya mensup bir erkek avukat tarafndan çekilip iletiim guruplarnda yaynland iddiasyla baro binasnda açklama yapt. Batman Barosu hizmet binasnda bir araya gelen kadn avukatlar, kadn bir avukatn fotorafnn izinsiz çekilerek paylalmasnn taciz olduunu belirterek, bu duruma sessiz kalmayacaklarn dile getirdiler.

KADIN AVUKATA TACZ

Grup adna açklamay okuyan Avukat Dorin kgenç, baroya mensup bir erkek avukat tarafndan mini etek giyen bir kadn meslektalarnn fotorafnn çekilerek iletiim gruplarnda paylaldnn iddia edildiini söyledi. kgenç, Biz kadn avukatlar olarak bu iddia karsnda sessiz kalmyoruz ve rahatszlmz bildiriyoruz. iddete kar mücadelenin güçlenmesi adna baromuza mensup olan tüm kadn ve erkek meslektalarmz bu vaka karsnda durmaya ve kadnlar belli kalplara uydurmaya çalan, bu kalplara uymayan kadnlar konumalarda özne haline getiren zihniyetin karsnda sesini yükseltmesini ve birlik olmaya çaryoruz. Bu vaka özelinde ve genel olarak kadnlarn eteinin boyunu, rujunun rengini, saçnn boyunu, dekoltesinin, sutyeninin asksn sorun haline getiren zihniyete sessiz kalan kadn veya erkek herkesin ataerkil zihniyeti beslediini ve büyüttüünü biliyoruz. Tacizler karsnda kadn avukatlar olarak sessiz kalmayacaz dedi.

Ana Sayfaya Git