Uçuş seferleri artırılsın!

Batman'dan diğer illere uçuş seferlerinin az olmasından dolayı Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demi, uçuş seferlerinin arttırılması çağrısında bulundu.

Haberler 20.07.2019 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmandan dier illere uçu seferlerinin az olmasndan dolay Batman Ticaret ve Sanayi Odas (BATSO) Bakan Abdulkadir Demi, uçu seferlerinin arttrlmas çarsnda bulundu.

UCAK BLETLER FAH FYAA

Diyarbakr Caddesi Batman Parkn önünde düzenlenen basn açklamasna, STK temsilcileri, dernek bakanlar ve vatandalar katld. Katlmclar adna açklamalarda bulunan BATSO Bakan Demir, Batmandan dier illere uçu seferlerinin yetersizlii nedeni ile vatandalarn madur olduunu söyledi. Demir, Batmandan stanbul ve Ankaraya gerçekletirilen seferlerin de az olduunu kaydederek, Daha önce Batmandan stanbul ve Ankaraya uçak seferlerimiz yeterliydi. Ama son aylarda, Batmandan Ankaraya 1, Batmandan-stanbula 2 ve zaman zaman, hatta yanlmyorsam çok nadir zamanlarda günde 3 sefer yaplmaya baland. 600 binli nüfuslu bir ile bu reva görülecek bir ey deildir. Tabi sadece Batmann nüfusu 600 binde kalmyor. Batman Havalimann kullanan 1 milyona yaklaan nüfus vardr. Bu hakl çarmza bata Cumhurbakanmz olmak üzere Ulatrma Bakanmz, Türk Hava Yollar Genel Müdürümüz sesimizi duyacandan ve Batman uçak seferlerini arttracandan hiçbir üphem yoktur. Burada sizlerin yerel basnn ve ulusal basnn araclyla bu hakl talebimizi haykryor ve bekliyoruz dedi.

BATMAN HALKI AYAKTA

BATSO Meclis Bakan Ercan Ekinci de, uçu seferlerinin arttrlmasn isteyerek, 600 bin nüfuslu bir kentte yolcularn çok olduu, uçaklarn hepsinin dolu dolu gittiini söylüyoruz. Uçak seferlerimiz az, arttrlmasn istiyoruz. zmir, Antalya seferlerinin yaplmasn istiyoruz diye konutu.

600 bin nüfusu olan Batmana sadece 2 uçan verilmesinden ikayetçi olduklarn ifade eden Organize Sanayi Bakan Vekili Hfzullah Özoul ise, i adamlarnn gidi gelilerinin belli olmadn söyledi. Özoul, Her an bir saat içinde Ankaraya, stanbula gitmemiz gerekiyor. lerimiz için gidip gelmemiz gerekiyor. Bu yüzden gideceimiz zaman uçak bileti bulmamz gerekiyor. Diyarbakra gidiyoruz uçak bulamyoruz. anlurfaya, Gaziantepe kadar gidiyoruz. Sürekli bu aralar Ankaraya, stanbula kendi otomobillerimizle gidip geliyoruz. Hastalarmz oluyor. Hastalarmz kendi arabalarmzla götürüyoruz. Batmann nüfusu 600 bin. Buraya kalan uçak says 2, yazk, günah bu insanlara.

Uçu seferlerinin az olmasndan ve pahal olmasndan madur olan esnaf Mehmet Beir Uyank ise, çocuklarm darda olduundan dolay bir esnaf olarak bunlara bilet kesmek zorunda kalyorum. Ben bu ay içerisinde 7 tane bilet kestim. 300 lira ödemem gerekirken, 600 lira ödedim. Ben bir esnaf olarak madur oluyorum. Bütün uçaklarmz bize geri versinler eklinde konutu.

Grup, basn açklamasnn ardndan dald.

Ana Sayfaya Git