Ağıtlar yürek yaktı!

Ceylanpınar, Nusaybin ve Akçakale'de PKK/YPG tarafından ateşlenen hava mermileriyle şehit olan 2'si bebek, anne ve iki kızı, gözlaşları ve Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi.

Haberler 12.10.2019 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ceylanpnara dün Suriyenin Resulayn kentinde terör örgütü PKK/YPG tarafndan atelenen havan mermisinin isabet etmesi ile ehit olan Elif Terim (11) ile Mazlum Güne (11) son yolculuuna uurland. Mardinin Nusaybin ilçe merkezine, Suriyenin Kaml kentinden atlan havan mermisinin evlerine isabet etmesi sonucu ehit olan anne Fatma Yldz (48) ile kzlar Emine (12) ve Leyla (15), rnakta Kürtçe atlarla topraa verildi.

HABER MERKEZ

anlurfann Ceylanpnar ilçesine önceki gün Suriyenin Resulayn kentinde terör örgütü PKK/YPG tarafndan atelenen havan mermisinin isabet etmesi ile sokakta oyun oynarken ehit olan Elif Terim (11) son yolculuuna uurland. Terim için bugün Özbek Mahallesi Semerkand Camiinde tören düzenlendi. Top ve çatma sesleri arasnda klnan cenaze namazna, anlurfa Valisi Abdullah Erin, Ceylanpnar Kaymakam Mehmet Keklik, çileri Bakan Yardmcs smail çatakl, çalma Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardmcs Ahmet Koca, Büyükehir Belediye Bakan Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Halil Özcan, ehit Terimin ailesi, askeri yetkililer ile çok sayda vatanda katld. ehit Elif Terim klnan namazn ardndan gözyalar arasnda topraa verildi.

EKMEK ALMAK çN çIKMITI

Evden ekmek almak için çkt srada Ceylanpnara teröristlerce atlan havan mermisinin patlamas sonucu ehit olan Mazlum Güne (11) için ise anlurfann Siverek ilçesinde tören düzenlendi. Abdulkadir Geylani Camisinde düzenlenen törene katlan Siverek lçe Kaymakam Mustafa çiftçiler, Bugün Siverekte 11 yanda gencecik bir yavrumuzu topraa verdik, kederli ailesine ben basal diliyorum. Biz milletimiz, devletimiz hep beraber birlik içerisinde bu harekete destek veriyoruz. Ordumuzun morali son derece yerinde, güçlü ve küvetli bir ekilde bütün terör odaklarn yok edene kadar bu harekta devam edeceiz ve hassasiyetlerimiz çocuklara, sivillere kesinlikle bir zarar gelmemesidir. Terör örgütünün bütün dünyann gözü önünde sivilleri hedef aldn söyleyen Kaymakam çiftçiler, Terör örgütü sivillerin yaad alanlara roket ve havan toplaryla saldrda bulundu, bu da kimin sivilleri öldürdüü ortaya çkyor. Bugün Siverekte 11 yandaki bir çocuumuzu topraa verdik, dün de 9 aylk bir bebek ehit olmutu. Ama Türk ordusu kesinlikle sivilleri hedef alamaz, siviller hassasiyetimizdir. Terör örgütünden bir terörist kalmayncaya kadar bu mücadelemiz devam edecek dedi.

Konumalarn ardndan klnan cenaze namazndan sonra Mazlum Günein cenazesi Sofice Mahallesi mezarlnda gözyalar arasnda topraa verildi.

EHT BEBEK DEFNEDLD

Atlan roketin Akçakalede isabet ettii evde hayatn kaybeden Suriye uyruklu 9 aylk bebek Muhammed Omar, gözyalar arasnda topraa verildi.

Telabyadda önceki gün teröristlerin ateledii ve Akçakale ilçe merkezine düen roket ve havanlar 9 aylk bebek Muhammed Omar ile Cihan Günein hayatn kaybetmesine 46 kiinin de yaralanmasna neden oldu. Harekatn ilk sivil ehitleri olan Suriyeli bebek ile Cihan Günein cenazeleri anlurfa Adli Tp Kurumu morgunda yaplan otopsinin ardndan yaknlarnca teslim alnd. anlurfa Valiliinde yaplan törenin ardndan Cihan Günein cenazesi memleketi Manisaya, Muhammed bebein cenazesi ise Akçakaleye gönderildi.

Yaknlar tarafndan teslim alnan küçük çocuun cenazesi Akçakaledeki Sanayi Camisine getirildi. Öle vakti Akçakale Kaymakam Hamza Özer, Akçakale Belediye Bakan Mehmet Yalçnkaya ile yaknlarnn katlmyla küçük çocuun cenaze namaz klnd. Terör örgütü PKK/YPG aleyhine slogan atan kalabalk daha sonra küçük çocuu Akçakale ilçe mezarlna götürdü. Küçük çocuk burada gözyalar arasnda defnedildi.

KÜçÜK MUHAMMEDN 2 ABLASI DA YARALANDI

Suriyenin Tel Rfat bölgesinden göç ederek Akçakalenin Adnan Menderes Mahallesine yerleen Hani eab ile Fatime Cemal Adbe çiftinin 5 çocuunun en küçüü olan Muhammed Omar, dünkü saldrda yaamn yitirdi. Evin penceresinden giren roketin patlamasnn ardndan oda sava alanna döndü. Eyalarn kullanlamaz hale geldii ve patlamann iddetiyle odann kapsnn sökülerek frlamasnn ardndan harabeye dönen ve Muhammed bebein öldüü patlamada 2 kz çocuunun ise yaraland ve tedavilerine anlurfada devam edildii belirtildi. Küçük çocuklarn topraa verdikten sonra saldrya uradklar evlerine geri dönen Hani eab ile Fatime Cemal Adbe ve yaknlar gözyalarna bouldu. Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüü ekipleri de aileye kalacak yer ayarlayp, psikolojik destek vermek üzere evde inceleme yapp aile üyeleriyle görüme yapt.

EHT ANNE VE 2 KIZI IRNAKTA TOPRAA VERLD

Mardinin Nusaybin ilçesine atlan havan mermisinin Frat Mahallesindeki bir apartman dairesine isabet etmesiyle Fatma Yldz ile kzlar Emine ve Leyla Yldz ehit oldu. 24 kii de yaraland. Sivil ehit anne Fatma Yldz ile kzlar bugün, rnakn dil ilçesine bal Uluk köyünde düzenlenen törenle son yolculuklarna uurland. Anne ve kzlarnn cenazeleri öle saatlerinde yaknlar tarafndan Mardin Devlet Hastanesinden alnarak, dil ilçesine bal Ulak köyüne getirildi. Köy camisindeki törene rnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, AK Parti rnak Milletvekili Rizgin Birlik, Belediye Bakan Mehmet Yarka, 23üncü Piyade Tümen Komutan Tugeneral Halil Soysal, çakr Söüt Jandarma Komando Tugay Komutan Tugeneral Alper Sr ile acl aile ve vatandalar katld. Yan yana konulan anne ve kzlarnn tabutuna sarlan yaknlar gözya döktü. Kürtçe atlar yaklan ve teröre lanet okunan törenin ardndan Fatma Yldz, Emine ve Leyla Yldz, köy mezarlnda yan yana topraa verildi.

EHTLERMZN YAKINLARI VATAN SA OLSUN DEDLER

Cenaze töreninin ardndan köydeki taziyeye katlan Vali Ali Hamza Pehlivan, birlik ve beraberlik mesaj vererek, unlar söyledi:

Devletimiz, bütün güvenlik birimlerimiz bütün unsurlaryla mücadele ediyor. Vatandalarmz da ifade ettiler, hepimiz kendimizi devletimize bayramza, milletimize birliimize ve beraberliimize adam durumdayz. ehitlerimizin yaknlar vatan sa olsun dediler. Bu ses bugün rnaktan dilden yurdumuzun her tarafndan yükseliyor ve yükselmeye devam ediyor. nallah ordumuz baarl bir ekilde yoluna devam eder, biz her zaman bar, huzuru, güvenlii tesis etmek için mücadele etmi bir milletiz. nsan yaatmaya huzuru daim etmeye yönelik mücadele inallah devam edecek. ehit olan kardelerimize Allahtan rahmet diliyorum, mekanlar cennet olsun.

Sivil ehit anne ve kzlarnn akrabalar Mehmet Emin Yldz, aclarnn büyük olduunu ifade ederek, Üç insanmz ehit oldu. Ama bizim vatanmz her zaman 18 yandadr. Vatan sa olsun. Devletimizle gurur duyuyoruz. Devletimizin desteini her daima arkamzda hissediyoruz. Ve o his bizim için çok büyük bir güçtür dedi.

Ana Sayfaya Git