Ağrı'da, gümrük müdürlüğü servis aracına roketli saldırı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, Gürbulak Gümrük Müdürlüğü'ne ait zırlı servis aracına roketli saldırıda 1 personel şehit oldu. Sınır kapısına giden yol, güvenlik gerekçesiyle ulaşıma kapatıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırı sonrası teröristlerin kıstırıldığını ve çatışmanın devam ettiğini açıkladı.

Haberler 03.03.2020 - 11:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kapsna giden yol, güvenlik gerekçesiyle ulama kapatld. çileri Bakan Süleyman Soylu, saldr sonras teröristlerin kstrldn ve çatmann devam ettiini açklad.

Olay, saat 08.50de ran snrndaki Gürbulak Snr Kapsna 3 kilometre uzaklkta bulunan TIR park yaknlarnda meydana geldi. Gürbulak Gümrük Müdürlüüne ait zrhl servis midibüsüne roketli saldr düzenlendi. Saldrda servis aracnn tekeri isabet alrken, araç bo araziye sürüklendi. Saldr ihbar üzerine bölgeye salk, itfaiye, ve jandarma ekipleri ile arama- kurtarma personeli sevk edildi. Yarallar, salk görevlilerince ambulanslarla hastaneye kaldrlrken, bölgede geni güvenlik önlemleri alnd. Snr kapsna giden yol, güvenlik gerekçesiyle ulama kapatld. Kaçan terörist grupla scak temas saland. Askeri helikopterler bölgede alçak uçu gerçekletirirken, bomba arama köpeklerinin de desteiyle mayn aramas yaplyor.

BAKAN SOYLUDAN AçIKLAMA

çileri Bakan Süleyman Soylu olayla ilgili Twitter hesabndan saat 10.19da yapt açklamada, Bu sabah 08.50de Ar Gürbulak Gümrük Müdürlüü personelini tayan zrhl araca atlan roket aracn ön tekerine isabet etti. çarpmadan dolay yaralanmalar var. Teröristler takip edilip kstrld. u an çatma devam ediyor dedi.

YARALI ASKER AMELYATA ALINDI

Saldrda yaralanan bir uzman çavu askeri helikopterle Doubayazttan Erzuruma gönderildi. Yaral uzman çavuu tayan helikopter Bölge Eitim ve Aratrma Hastanesinin helikopter pistine indi. Yaral uzman çavu buradan kara ambulansna alnarak Atatürk Üniversitesi Tp Fakültesi Yakutiye Aratrma Hastanesine götürüldü. Yaral uzman ameliyata alnd.

NÖBET DEMNDE OLMU

Ar Valiliinden de saldrya ilikin bir yazl açklama yapld. Açklamada, Bu sabah Gürbulak Snr Kapsnda görev yapan personelimizin nöbet deiimi için Doubayazttan Gürbulak Snr Kapsna gelen personeli tayan zrhl araca yaplan ateli saldr sonucu aracn ön tekerlei isabet alm bu sebeple karayolundan çkmas sonucu trafik kazas meydana gelmitir. Meydana gelen kaza sonucu yaralanan personellerin Doubayazt Devlet Hastanesinde tedavilerine devam edilmektedir denildi.

BAKAN PEKCAN YARALILARI ZYARET ETT

Ticaret Bakan Ruhsar Pekcan, uçakla geldii Ardan helikopterle Doubayazt ilçesine gitti. Doubayazt Dr. Yaar Erylmaz Devlet Hastanesinde tedavi altna alnan yarallar ziyaret eden Bakan Pekcan, çkta açklamada bulundu. Saat 08.45 sralarnda göreve giden personelin aracna saldr olduunu söyleyen Bakan Pekcan, Maalasef bir ehidimiz ve yarallarmz var çok üzgünüz. Bütün tektilatmzn, Türk milletinin ba soulsun, yarallarmza geçmi olsun diyoruz dedi.

Ticaret Bakanl olarak ticaretin artmas, ülkenin dirlik ve refahnn artrlmas için gece- gündüz çaltklarn belirten Pekcan, Ülkemizin dirliinin, refahnn artrlmas için gece- gündüz 24 saat Türkiyenin dünyann her köesinde bütün hudut kaplarmzda çalyoruz. Ticaret Bakanl personeline yaplm bu saldr, ülkemizin varln birliini, dirliini, refahn nasl hedef aldklarnn göstergesi. Sayn Cumhurbakanmz liderliinde bu saldrlara kar geri adm atmadk atmayacaz. Bu toplumsal bara, refaha kar olanlarn bir hatas. çok ükür güvenlik güçlerimiz bu saldrlara kar baaryla, yurdumuzu, vatanmz temsil etmekte ve kendilerine gereken cevab vermektedirler. Sayn Cumhurbakanmzn liderliinde hakettikleri cevab alacaklarndan hiçbir üphemiz yok. Sayn Cumhurbakanmz adna, kabinemiz adna, arkadalarm adna bamz saolsun geçmi olsun diliyorum diye konutu.

Basn mensuplarnn kaç yaral olduu yönündeki soruya ise Bakan Pekcan, Ar yaral 4 personelimiz var. Yarallardan biri Erzurum, biri Ar biri Van, 3ü de Ankaraya gidecek var. Hafif yarallarmz da var dedi.

Ana Sayfaya Git