Aşiret sofrası

İstanbul Tıp Fakültesinden 1981 yılında mezun olan doktorlar, 38 yıl sonra Mardin'de aşiret sofrasında bir araya geldi.

Haberler 06.05.2019 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin çeitli kentlerinde görev yapan 1981 stanbul Üniversitesi Tp Fakültesi mezunlar, sra arkadalarn Mardindeki evlerinde ziyaret etti. Okul andaçlar ile eski günleri anan doktorlar, airet sofrasnda hatralarn tazeledi. Sra arkada olan doktorlar Kzltepede arlayan Mardinli Op. Dr. Mahmut Duyan, yllar sonra arkadalar ile bir araya gelmekten dolay mutlu olduunu söyledi. 38 yllk sra arkadalarn kapda karlayan Duyan, arkadalarna testi kebab, el yapm çi köfte ve köz ateinde pien mrra ikram ederek meslektalarna unutulmaz bir gün yaatt.

Yaklak 40 sene sonra stanbul Tp Fakültesinden arkadalarnn kendisini ziyaret ettiini kaydeden Duyan, Onlar kendi evimde arlamaktan onur duydum. 40 yl sonra simalar, resimler çok deiir. Tp meslei ypratcdr. çounun simas deimi ama hepsi can dostum, kardelerim. stanbul Tp Fakültesi gibi bir yerde eitim görmek kolay i deil. Hepimiz çoluk çocua kartk, torun sahibi olduk. Kardelerimi Mardinde arlamaktan çok mutluyum dedi.

80li yllarn maduriyeti dostluklarn unutturmad

stanbul Tp Fakültesi çocuk Cerrahisi Anabilim Dal Bakan Prof. Dr. Ergün Keskin de, kendi nesillerinin biraz anssz olduunu söyledi. Prof. Dr. Keskin, Bizim dönemimizde terör olaylar nedeni okula çok sk gidip gelip çok sosyal bir kaynamamz olamad. Kaybettiimiz snf arkadalarmz oldu terör yüzünden. Uzmanlk ve eitimler için bamz koptu. 40 yl geçtikten sonra son 10 yldr biz arkadalar daha çok görümeye baladk. stanbulda ilk 10 kii, 20 kii derken stanbuldaki bulumalarmzda 60 kiiyi buluyoruz. Bundan önce Gaziantep, Urfaya gittik. Dou Karadeniz gezisi yaptk. Mardin üçüncü yerimiz. Mahmut buraya geleceimizi duyunca çoumuzun daha önce belki de hiç yaamadmz tet kebab ile bizleri arlad. çok mutlu olduk diye konutu.

Hekimler Mardine hayran kald

Mardine hayran kaldklarn ifade eden Prof. Dr. Keskin, Mardine bayldk. Her yeri gezdik, Midyat, Dara, buradaki halkn göç ettirilmi olmas çok üzdü bizi. Bu bizim içimizi actt ama buradaki kültüre hayran kaldk. Vatandan iyi niyetine hogörüsüne yolda ikram edilen badem ekerleri bizi hayran brakt. çok güzel anlar saklayacaz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git