AB özür diledi!

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın ardından Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Elmar Brok da geç ziyaret için Türkiye’den özür diledi.

Haberler 26.08.2016 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD Başkan Yardımcısı Joe Bidenın ardından Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Elmar Brok da geç ziyaret için Türkiyeden özür diledi.

AP Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Brok ve AP Türkiye Raportörü Piri, Türkiyeye yaptıkları ziyarete ve gündeme ilişkin konuları Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonunda düzenledikleri basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Brok, Öncelikle, ABD Başkan Yardımcısı Joe Bidenın yönelttiği özrü ben de tekrarlıyorum. Ama ilk gün Avrupa hükümetleri, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi hiçbir şüphe bırakmayacak şekilde darbeye karşı olduklarını belirttiler yanıtını verdi.

Türkiyedeki olağanüstü hal sürecini değerlendiren Elmar Brok, Anladığımız kadarıyla devlete çok büyük bir sızma söz konusu. TBMMyi gördükten sonra Eğer Almanya parlamentosu Almanya ordusunun bir kesimi tarafından böyle bombalansaydı, biz de ilk hafta bunu yapan insanlardan kurtulmak için aynı şeyleri yapardık diye düşündüm ifadelerini kullandı.

Ana Sayfaya Git