ABD ,FETÖ için geliyor!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi için yeni bir adım attı. ABD Adalet Bakanlığı, gelecek hafta içinde bu konuda görüşmelerde bulunmak üzere Türkiye'ye heyet gönderme kararı aldı.

Haberler 06.08.2016 - 15:20 Son Güncelleme : 06.08.2016 - 15:20

FETÖnün 15 Temmuzdaki darbe girişiminin ardından hükümet, örgütün ele başı Fetullah Gülenin iadesi için, ikamet ettiği ABDye acil tutuklama ve iade talebinde bulunmuştu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığında yürütülen çalışmalar kapsamında geçen hafta ise Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından Gülenin tutuklanması amacıyla ABDye ikinci bir yazı gönderilmişti.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından ABD Adalet Bakanlığı, Fetullah Gülenin iadesine ilişkin Türkiye Adalet Bakanlığına bir mektup gönderdi.

ABD Adalet Bakanlığı, mektupta, Gülenin iadesi konusunda yapılacak görüşmeler için Adalet Bakanlığından bir heyetin ABDye gönderilmesini ya da Amerikan Adalet Bakanlığından bir heyetin Türkiyeye gelmesini önerdi.

Bunun üzerine Adalet Bakanı Bekir Bozdağın talimatıyla Bakanlık yetkilileri konuyu değerlendirdi.

Adalet Bakanlığınca ABDye gönderilen cevap mektubunda, ilk olarak Amerikadan bir heyetin gelmesi, daha sonra Türkiyeden bir heyetin ABDde görüşmelerde bulunması teklif edildi.

Türkiyenin teklifini kabul eden ABD Adalet Bakanlığı, gelecek hafta içerisinde uzman bir heyeti Türkiyeye göndereceğini bildirdi.

ABD heyetinin Türkiyede darbe girişimine ilişkin yapacağı görüşmelerden sonra Gülenin iadesi için bu kez Adalet Bakanlığından bir heyetin ABDye gideceği öğrenildi.

(AA)

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır