ABD Genelkurmay Başkanı Ankara’da!

15 Temmuz darbe girişimi sonrası bazı generallerinin yaptığı açıklamalar nedeniyle Türkiye ile ilişkilerde gerginlik doğan ABD'nin Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, Türkiye'ye geldi.

Haberler 01.08.2016 - 14:37 Son Güncelleme : 01.08.2016 - 14:37

Dunforda Ankaradaki temaslarında darbe günü darbeciler sizi aradı mı? diye sorulması da bekleniyor. Öte yandan Dunfordun gecelemek için İncirliki seçmesi de dikkat çekti.

Dün geceyarısı Iraktan Adanadaki İncirlik Üssüne gelen ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, geceyi burada geçirdi. Sabah ABDli askerlerle bir araya gelen Joseph Dunford, bugün öğleden sonra Ankarada Türk yetkililerle bir dizi görüşme yapacak. Joseph Dunfordun gün sonunda tekrar İncirlike dönecek ve yarın sabah Türkiyeden ayrılacak.

ABDde yayın yanan Buzfeed adlı internet sitesi, 15 Temmuz akşamı Ankarada Genelkurmay karargahında Genelkurmay Başkanı Hulusi Akarı rehin alan darbecilerin, Amerikalı General Durfordu aradıklarını ileri sürmüştü. Haberde, Dunfordun Hulusi Akarın telefonundan arandığı, ancak telefona Amerikalı generalin yardımcılarının baktığı ifade edildi. Dunfordun o sırada Afganistanda olduğu, telefonu açan yardımcılarının da Amerikalı General dinleniyor, rahatsız edemeyiz diyerek, telefonu kapattıkları ileri sürüldü. Haberde, görüşüne başvurulan Amerikalı bir savunma yetkisi ise, durumu doğrusu, o noktada kiminle konuşmamız gerektiğini bilmiyorduk sözleriyle anlattı. Dunforda, Türk yetkililerin Darbe günü darbeciler sizi aradı mı? sorusunun da sorulacağı öğrenildi.

(Sözcü)

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır