Ablalarının karanlık dünyasına ışık oldu

Bitlis'in Tatvan ilçesinde görme engelli 3 ablasını yalnız bırakmamak için evlenmeyen ve okula gitmeyen Sunay Akdemir, 30 yıldır kardeşlerinin ihtiyaçlarını karşılayarak karanlık dünyalarını aydınlatıyor.

Haberler 15.02.2017 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tatvanda yaayan Sunay Akdemir, 30 yldr, doutan görme engelli 3 ablasnn ihtiyaçlarn karlyor.

Sahil Mahallesindeki evlerinde ablalar Hayriye, Halime ve Hediye Akdemirin ihtiyaçlarn karlayan, bakmlarn üstlenen bu nedenle de okula gitmeyen ve evlenmeyen Akdemir, karlat bütün zorluklar karde sevgisiyle ayor.

Akdemir, anne ve babasnn vefat ettiini belirterek, yllardr görme engelli ablalarna baktn söyledi.

Ablalarnn karanlk dünyasna k oldu

Ablalarnn kendisi olmadan kapya bile çkamadn dile getiren Akdemir, unlar kaydetti:

5i kz 8 kardeiz. 3 ablam ve bir aabeyim görme engelli. Ablalarma bakyorum, yemeklerini ve çaylarn veriyorum. Bütün bakmlarn ve ihtiyaçlarn karlyorum. Onlar benim ablalarm. Allaha çok ükür ablalarma bakyorum, onlara hizmet ediyorum. Ablalarmn yannda çok mutluyum. Kz kardelerin de en küçüü benim. Annem Amiyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalndan, babam da kalp krizi geçirerek vefat etti.

- Evlenmedim ve ömrümü ablalarma adadm

Akdemir, geçimlerini 30 yldr yalnz brakmad ablalarnn engelli maa ile saladklarn vurgulayarak, Hiç okul okumamm. Ömrümü onlara adadm. Onlar terk etmeyeceim. Bunu kalpten söylüyorum. Onlar benim ablalarm, canlarm. Evlenmeyi de düünmüyorum. diye konutu.

Doutan görme engelli Hayriye Akdemir de kz kardeinin yardmyla yaamlarn sürdürdüklerini ifade ederek, Anne ve babam vefat etti. Görme engelliyiz. Yllardr kz kardeim bize bakyor. Kardeim olmazsa hiçbir yere gidemiyoruz. Bizi kolumuzdan tutup götürüp getiriyor. dedi.

Ana Sayfaya Git