Ablasını bekliyor

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde devam eden oturma eyleminde annesine eşlik eden 1,5 yaşındaki Asmin Demir, 5 yıl önce dağa kaçırılan, hiç görmediği ablası Hayal'e kavuşacağı günü bekliyor.

Haberler 24.10.2019 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Diyarbakr l Bakanl önünde devam eden oturma eyleminde, annesi Süheyla Demirin yannda yer alan 1,5 yandaki Asmin Demir, 5 yl önce daa kaçrlan, hiç görmedii ablas Hayale kavumay bekliyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, partinin il binas önünde 3 Eylülde balatt oturma eylemi 51. gününe girdi.

Diyarbakr annelerinin evladna kavuma ümidiyle sürdürdüü eylem için Ardan gelen Süheyla Demir, kucanda 1,5 yandaki kz Asmin ile 22 gündür eylemde yer alyor.

Hiç görmedii ablas için annesiyle eyleme katlan Asmin, her eyden habersiz gün boyu bekleyiini sürdürüyor.

Asminin bakmnda Diyarbakr anneleri de Süheyla Demire yardm ediyor.

Bazen Asmini kucaklarnda uyutan, bazen yemek yediren annelerin yüzü, Asmin sayesinde biraz olsun gülüyor.

- Hiç görmediin küçük kardein burada seni bekliyor

Asminin annesi Süheyla Demir, Arda köyde yaadklarn, merkezdeki bir lisede okurken 17 yandaki kz Hayalin daa kaçrldn söyledi.

Kz için 22 gündür oturma eylemi yaptn anlatan Demir, 3ü kz 4 çocuk annesi olduunu, kz Hayale kavuana kadar eylemi sürdüreceini dile getirdi.

nallah çocuklarmza kavuuruz. Tek temennimiz bu. diyen Demir, oturma eylemini 1,5 yandaki kz Asmin ile sürdürdüünü aktard.

Demir, O da buradan ablasna sesleniyor. Ablas, eer görüyorsan, bizim için deilse de Asminin hatr için gel. Asmin seni günlerdir burada bekliyor. Ondan haberin yok. Hiç görmediin küçük kardein burada seni bekliyor. dedi

Asmin ile oturma eylemi yapmann zor olduuna iaret eden Demir, Küçük bir çocua ancak evde bakabilirsin ama ben günlerdir buralarda bakyorum. Burada Asmini herkes çok seviyor. Dier anneler bana yardmc oluyor. Asmin bana da yarenlik yapyor. Allah herkesten raz olsun. Gerekirse daha da beklerim, yeter ki kzm geri dönsün. nallah ablas gelir, onu da alp birlikte eve döneriz. diye konutu.

Demir, kz ile bir kez telefonda görütüünü, kznn piman olduunu hissettiini belirterek, kznn konuurken zorlandn, bir daha da aramadn, onu çok özlediini kaydetti.

Ailelere destek ziyaretleri

Anadolu Aslanlar Adamlar Dernei (ASKON) Gaziantep ubesi üyeleri, Yedi Baak Dernei ve sivil toplum kuruluu temsilcileri çocuklar için oturma eylemi yapan annelere destek ziyaretinde bulundu.

ASKON Gaziantep ube Bakan Alper Tunga çiftçi, 51 gündür evlatlarn isteyen annelere destek olmak için geldiklerini belirtti.

ASKON olarak daha önce suça bulamam, kandrlm olanlara geri dönün çars yaptklarn kaydeden çiftçi, geri döndüklerinde onlara istihdam ve eitimlerini tamamlama noktasnda, gerekli destei vereceklerini belirttiklerini anmsatt.

çiftçi, unlar söyledi:

Açklamamz bir kez daha yeniliyoruz. Bir an önce evlerine dönmelerini, annelerimizin, babalarmzn aclarnn dinmesini temenni ediyoruz. Bunlar emperyalist güçlerin uzantlardr. Ülkemizin üzerinde oynadklar oyuna Allah frsat vermeyecektir. Evlatlar kandrlm anneler 51 gündür buradalar, evlerine gitmiyorlar. Yarn bunun souu, k var. Bu insanlar daha çok madur olacaklar. Bu aclarn bir an önce bitmesini istiyoruz. Evlatlarmzn, kardelerimizin yuvalarna dönmelerini temenni ediyoruz.

HDPnin, terör örgütü PKKnn siyasi uzants olduunu aktaran çiftçi, Asla HDP ile Kürt kardelerimizi badatrmyoruz. çünkü HDP, terör örgütünün sözcülüünü ve uzantln yapyor. Kürt kardelerimizin çocuklarn kandrmas, asla kabul edilebilir deil. Bu topraklar hepimizin. Biz bu topraklarda kardeçe yaadk. Bundan sonra da yaamaya devam edeceiz. Hiçbir örgüt, hiçbir siyasi parti aramza giremez. çünkü biz etle trnak olmuuz. eklinde konutu.

Bar Pnar Harekatna destek verdiklerini dile getiren çiftçi, devletin yannda olduklarn kaydetti.

Açklamann ardndan çiftçi ve beraberindeki sivil toplum kuruluu temsilcileri, asker selam verdi.

Ana Sayfaya Git