Acı içerisinde acı dramlar!

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcı ile düzenlenen, 7 orman işçisinin şehit düştüğü katliamdan geriye gözü yaşlı anne, baba, eş ve çocukların yanı sıra buruk hikayeler kaldı.

Haberler 19.09.2019 - 12:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kulp ilçesinde PKKl teröristlerin sivillere yönelik düzenledii saldrda ehit olan 7 kii, geride buruk hikayeler brakt.

Kulpun Aaçkorur köyü mevkisinde 12 Eylülde odun toplamaya giden köylülerin bulunduu araca PKKl teröristlerce el yapm patlaycyla düzenlenen saldrda ehit olan 43 yandaki hsan çelikbilek, 17 yandaki Mehmet Bozyel, 23 yandaki Ahmet Ay, 45 yandaki Sinan Diger, 22 yandaki Abit Yldz, 15 yandaki Ömer Yldz ve 26 yandaki Siraç Yldzn aileleri ve yaknlar gözya döküyor.

Ekmek paras için odun toplarken saldryla hayattan koparlan içiler için Koçkar Mahallesinde taziye ziyaretleri sürüyor.

13 çocuu yetim brakan katliamdan geriye kapanmayacak yaralar, ac, gözya ve gerçekleemeyen hayaller kald.

çilerden kimi kazancyla bakkal dükkan açma, kimi okul harçln çkarp polis kimi de asker olarak ülkeye hizmet etme, bazlar ise evlilik hayali kuruyordu.

- Ömer 15 yandayd, polis olmak istiyordu

Saldrnn hayattan kopard 15 yandaki Ömer ve aabeyi 22 yandaki Abit, 7 yl önce annelerini, 5 yl önce de babalarn kaybetti.

Birbirlerine sarlp, yaam mücadelesi veren 13 yetim ve öksüz kardeten 2si terörün kurban oldu.

Aabey Mehmet Salim Yldz, 2 kardeini topraa vermenin üzüntüsünü yayor.

Yldz, kardelerinin ekmek paras ve okul harçl biriktirmek için çaltn söyledi.

Ömer 15 yandayd. 8inci snfa gidiyor, okul harçl için çalyordu. Polis olmak istiyordu. Ömer ve Abit Karadenize fndk toplamaya gitmilerdi. Geldikten iki gün sonra ehit oldular. diyen acl aabey Yldz, kardei Abit Yldzn en büyük hayalinin ise asker olarak ülkesine hizmet etmek olduunu belirtti.

Yldz, kardei Abitin ayn zamanda evlenip yuva kurmak istediini anlatarak, para biriktirmek için çaltn aktard.

Saldrnn yaand gün öle saatlerinde kardelerini aradn ifade eden Yldz, Bana, Odun topluyoruz. dediler. Ömer, örenciydi. Okul harçl için ilk hafta çalacan sonra okuluna devam edeceini söylüyordu. Ömerin hayali teröristlere kar mücadele etmek için polis olmakt. Bunlarn Kürtlük ile hiçbir alakalar yok. slam düman bunlar. Kardei kardee düürmek bunlarn amac. Bu katliam yapanlar insan olamaz. diye konutu.

- çalsak öldürüyorlar, çalmasak açlktan öldürüyorlar

Kardeleri Ömer ve Abitin ehadet haberini vatani görevini yapt Hakkarinin çukurca ilçesinde örenen Niman Yldz, izin alarak memleketine geldi.

Haberi aldmda dünyam ykld. Ekmek kazanamayacak myz? çalsak öldürüyorlar, çalmasak açlktan öldürüyorlar. Bunlar neyin peinde? ifadelerini kullanan Yldz, kendilerine sahip çkacak anne ve babalarnn olmadn, çalarak ekmek paralarn kazandklarn vurgulad.

Yldz, Bunu yapan kimse Allah belalarn versin. Ömer ile aramz çok iyiydi, günde 3-4 defa arard. Onun yeri ayr, aabeyim Abitin yeri ayr. Abit ile kardein yan sra arkada ve dost gibiydik, her gün konuurduk. Onlardan geriye ehit mertebeleri kald. Allah haklarn brakmasn. Komutanlarm sa olsun destek çkt bize. zinle geldim, tekrar askere gideceim. Askerden sonra ben de yevmiye ile çalacam. Dilerim Allahtan devlet bunlarn kökünü kurutsun. eklinde konutu.

- Bakkal dükkan açmak istiyordu

Saldrda ehit düen, Ömer ve Abitin kuzeni Siraç Yldz da geride gözü yal bir e ile biri 9 aylk, dieri 2,5 yanda iki çocuk brakt.

Siraç Yldzn kardei Metin Yldz, aabeyini hain bir saldrda kaybetmekten yaad üzüntüyü dile getirdi.

Yldz, Ekmei için çalyordu, brakmadlar. çocuklar için çalyordu. Bir bakkal dükkan açmay istiyordu. Bunlar ne istiyor bizden? Allah hakkn brakmasn. ifadelerini kulland.

Metin Yldz, kardeinin borçlar olduunu belirttiini anlatarak, öyle konutu:

Bana Bizim eve hiç gelmiyorsun dedi. Ayn 15inde borçlarn ödeyeceini söylemiti. Ayn 15i gelmeden ehit oldu. Aabeyim benim her eyimdi. Bana ne derdi varsa söylüyordu. Ben de ona skntlarn söylüyordum. Paras olmad için hayal ettii bakkal dükkann açamyordu. Biz ekmeimiz için çalyoruz. Ben Kürtüm. Ekmeimiz için çalyoruz. çalmazsak aç kalrz. Müslümanz. Onlar imandan nasip almam.

- Bir lokma ekmek için odun toplamaya gitmilerdi

Siraç Yldzn kuzeni Sedrettin Yldz ise saldrda ehit olanlardan Abit, Ömer ve Siraç Yldzn amca çocuklar, Ahmet Ayn da teyzesinin olu olduunu söyledi.

Saldrdan sonra olay yerine gittiini ve yaanan katliam gördüünü anlatan Yldz, unlar kaydetti:

Ben olay yerine gidene kadar ambulans gelmiti. Dierlerine bakld, Aralarnda sa olan yok denildi. Birçok kii kan içindeydi, ayam titredi, gözüm karard. Yerdekileri tanmaya çaltm ama tanyamyordum. Siraç ekmei için ormana gitti, zaten fakirdi, yevmiye için çalyordu. Yetimdiler, ekmekleri için çalmaya gittiler. PKK bunlara tuzak kurdu, onlar ehit ettiler. Bir lokma ekmek için odun toplamaya gitmilerdi. Siraç zor durumdayd, bana Üzerinde uyuduum yata satacam, borcum var diyordu.

Ana Sayfaya Git