'Acı su' içerek şifa buluyorlar

KAHRAMANMARAŞ'ın Ekinözü ilçesinde, 'içmeler' sezonu başladı. Tadı dolayısıyla 'acı su' olarak bilinen, yapılan tahliller sonucu birçok hastalığa iyi geldiği belirlenen doğal maden suyundan içmek isteyen binlerce kişi, farklı illerden Ekinözü'ne akın ediyor.

Haberler 15.07.2019 - 01:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aa çmeler, Orta çmeler ile Yukar çmeler olmak üzere 3 noktadan çkan ve ifal olduu belirtilen doal maden suyuna sahip Ekinözüne, yerli turistler gelmeye balad. Ac suyu dnda kükürtlü çamuruyla da ünlü olan Ekinözüne, Güneydou ve Dou Anadolu bölgelerindeki iller bata olmak üzere Türkiyenin dört bir yanndan ziyaretçi geliyor. Yaplan tahlillerde cilt hastalklar, astm, bronit, böbrek ve idrar yollarnda oluan talar, eker ile sinir hastalgibi birçok rahatszln tedavisinde etkili olduu belirlenen ac suyun yannda Orta çmelerdeki kükürtlü çamurun da deri hastalklarna iyi geldii belirtiliyor.

BAKAN EKER: BR GELEN BR DAHA GELMEK STYOR

Ekinözü Belediye Bakan Bilal Eker, gerek belediye gerekse de ilçe esnafnn içmeler sezonu hazrln tamamladn Diyarbakr, Gaziantep, anlurfa ve Adyaman bata olmak üzere dier illerden gelen misafirleri arlamaya baladklarn belirtti. Ac suyun birçok hastala iyi geldiini ve bunun gerek Salk Bakanl gerekse de birçok üniversite tarafndan yaplan tahlillerle de tescillendiini belirten Eker, Mesela ac suyun faydalarndan bir kaç tanesini söyleyeyim. Böbreklerindeki ta nedeniyle doktorlar tavsiye ederek içmelere gönderdii vatandalarmz çok. eker hastas olanlarn buraya gelerek ekerlerini dengelediklerini biliyoruz. çevre illerimizden gelen misafirlerimizi memnun edebiliyorsak mutlu gönderebiliyorsak ne mutlu bize. çme suyunu bizler de kullanyoruz. Buraya bir gelen, bir daha muhakkak gelmek istiyor. Ayrca Orta çmelerde bulunan kükürtlü çamurumuz da ifal. Birçok doktorun da tavsiye ettii çamuru yüzlerine ve vücutlarna sürenler ifa buluyor diye konutu.

17 YILDIR ALECE GELYORUZ

Ac su için Ekinözüne gelenlerden Mehmet Kartal, su sayesinde ifa bulduunu söyledi. Batmandan geldiini belirten Kartal, çmelere 17 yldr geliyoruz ailece her sene. Suyun faydasn da gerçekten görüyoruz. Böbrek ve mide rahatszlyla ilgili ikayetlerimiz vard ve ac su il ifa bulduk dedi.

anlurfadan gelen Ahmet Akba da prostat ve böbrek rahatszl olduunu, bu nedenle 4 yldr geldikleri ilçede ac su ile ifa bulduklarn söyledi.

çOK FAYDASINI GÖRDÜM

Diyarbakrl Mehmet Sakar ise Ekinözüne 32 yldr geldiini belirterek, Ben bir ara böbreklerimden rahatszdm. 1986da doktora gittim. Doktor, Hemen ameliyat olacaksn, sa böbreini alacam dedi. Ben kabul etmedim, 1987de buraya geldim. 32 yldr gelip, gidiyorum. çok ta düürdüm. u ana kadar böbreim hala yerinde duruyor. Nasl oluyor bu? Ben çok faydasn gördüm, inallah bütün insanlar faydasn görür diye konutu.

Ekinözünün ac suyu dnda kükürtlü olan peloid çamuru da ifal olarak biliniyor. Orta çmelerdeki kükürtlü su ile topran kartrlmasyla elde edilen çamurun; egzama, sedef, mantar gibi birçok deri hastalna iyi geldii belirtiliyor.

Ana Sayfaya Git