Acısı 26 yıldır dinmiyor

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 26 Ekim 1993'te teröristlerce şehit edilen Neşe Alten ve babası Hasan Alten'in acısı, her 24 Kasım Öğretmenler Günü'de tazeleniyor.

Haberler 23.11.2019 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Bismil ilçesinde PKKllarca ehit edilen öretmen Nee Alten ve babas Hasan Altenin acs, geride kalan 26 yla ramen dinmiyor.

çocukluundaki ennur öretmenini örnek alarak kendisi de öretmen olan Nee Alten, çocuklarn aydnlk yarnlara ulaabilmesi amacyla 1993 ylnn 30 Eylülünde Diyarbakra gitti ve ilk görev yeri olan Bismil ilçesinin çavulu Köyü lkokulunda göreve balad.

Nee öretmen ve kendisini yalnz brakmak istemedii için birlikte Bismile gelen babas Hasan Alten, 26 Ekim 1993 gecesi PKKllar tarafndan haince katledildi.

Henüz 26 günlük öretmen ve 21 yanda bir genç iken teröristlerin hedefi olan Nee öretmen ve babasnn ehit olular, bölücü terör örgütünün çirkin yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi.

Aradan geçen 26 ylda yaad acnn izlerini silemeyen 82 yandaki anne Nazife Alten, her 24 Kasm Öretmenler Gününde çok sayda örenci, öretmen ve vatanda tarafndan ziyaret ediliyor.

Tekirdan arköy ilçesindeki evinde kznn ve einin fotoraflarna bakarak teselli bulan Alten, AA muhabirine yapt açklamada, kznn sevinçli bir ekilde, çocuklar eitimle buluturmak, vatanna, milletine bal bireyler yetitirmek için Diyarbakra gittiini söyledi.

Kznn mesleini çok sevdiini ve heyecan duyduunu anlatan Nazife Alten, Öretmen olunca ablasyla gidecekti Diyarbakra ama sonra babas ben götüreceim dedi. Olay yaanmadan bir gün önce konutuk, sesi ksk geliyordu. Kzm ne oldu, neden sesin ksld? diye sordum. Anne çocuklar Türkçe bilmiyor, onlara ders anlatmaktan, ders çaltrmaktan sesim ksld dedi. ifadesini kulland.

Alten, kzyla einin ölüm haberini alnca adeta dünyasnn bana ykldn dile getirdi.

O an ilk günkü gibi hatrladn belirten Nazife Alten, yaadklarn öyle anlatt:

Ben bahçede su styordum. çeride ablalar, aabeyleri kzmn ölüm haberini alm ama bana söylemiyorlar. Sonra olum geldi yanma. Baktm gözleri kanlanm. Ne oldu olum gözlerin kanlanm dedim. çocuk uyutmad anne, ondan dedi. O, haberi alm alam, gözleri ondan kanlanm. Olay olmadan önceki gece televizyonda ehit olan öretmenler geçti. Biz komularla onlara çok aladk ama bizimkileri görmedik o akam.

Alten, Kzm ehit edileli 26 sene oldu. Bu sürede ülkemizde çok ehit verdik. Ben artk kzm unutulur diyordum. 26 senedir Allahma ükürler olsun kzm hiç unutulmad. Kzma ilgi daha da artt. Okullara, sokamza ismi verildi. dedi.

- Kznn hasretini baka öretmenlerle dindiriyor

Kendisini ziyarete gelen öretmenlerle kznn hasretini dindirmeye çaltn anlatan Nazife Alten, evine gelen öretmenleri görünce çok duygulandn, hem üzüntüden hem de sevinçten aladn ifade etti.

Kznn, kendisinin de okuma yazma örenmesine vesile olduuna deinen Alten, öyle konutu:

Birgün ben badan geldim. Nee de geldi, ablalaryla sevinç içindeler. Nee, anne seni okula yazdrdm deyince, ben badan geldim, size yemek yapacam, ne zaman okula gideceim dedim. Ben barnca onlar üzüldüler, odaya kapandlar. Sonra babalar gelince çocuklar toplad, annenize yardm edeceiz, o da okula gidecek dedi. Sa olsun hepsi bana yardmc oldu, okula gittim, okuma yazma örendim. Allah nur içinde yatrsn. Kzm benim okuma yazma örenmeme vesile oldu.

Ana Sayfaya Git