Acentelere vize eğitimi verildi

Diyarbakır'da iDATA Vize Merkezinin kurulmasının ardından bölgede bulunan tüm seyahat acente çalışanlarına vize işlemleri eğitimi verildi.

Haberler 11.07.2019 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda iDATA Vize Merkezinin kurulmasnn ardndan bölgede bulunan tüm seyahat acente çalanlarna vize ilemleri eitimi verildi.

TÜRSAB Güneydou Bölge Temsil Kurulu tarafndan akademi eitimleri kapsamnda Diyarbakrda vize ilemleri eitimi gerçekletirildi. Eitime, Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (DTSO) Bakan Mehmet Kaya, TÜRSAB Güneydou Bölge Temsil Kurulu (BTK) Bakan Mehmet Akyl ve bölgede bulunan seyahat acenteleri temsilcileri katld. Eitmen Bora çakr tarafndan acentelere vize formu doldururken dikkat edilmesi gereken hususlar, Schengen vizesi almnda önemli detaylar hakknda sunum gerçekletirerek bilgi verildi.

VZE ETM VERLD

Eitim programnn ardndan konuan DTSO Bakan Mehmet Kaya, doru zamanda vize eitimlerinin verilmesinden dolay TÜRSAB BTKya teekkür ederek, Eitimlerle birlikte odamz bünyesinde kurulan vize ofisimizde, bölgede üyelerimize ve vatandalarmza en iyi hizmet verilecektir dedi.

Daha sonra konuan TÜRSAB BTK Bakan Mehmet Akyl ise vize müracaatnda dikkat edilmesi gereken hususlarn çok önemli olduunu söyledi. Akyl, Vize için doru bavuru ekilleri, sistem bilgisi ve vize sistemin çalma prensipleri, vize bavuru formlarnda dikkat edilmesi gereken hususlar, vize için istenen evrak bilgileri doru bilinmesi gerekmektedir. Diyarbakrda vize merkezinin kurulmas hem bölge insanna çok iyi bir hizmet hem de acentelere ek bir kazanc beraberinde getirmitir. Tüm acenteler adna DTSO Bakan Mehmet Kayaya turizme verdikleri desteklerinden dolay teekkür ediyorum. DTSO her zaman ilimiz turizminin gelimesi için çalmalar yürütmütür dedi.

Yaplan konumalarn ardndan BTK Bakan Mehmet Akyl, Bakan Kayaya tüm acenteler adna teekkür plaketi verdi.

Ana Sayfaya Git