Acıları hala taze!

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yaşayan Neytullah Çelik, PKK'lıların 28 yıl önce öldürdükten sonra yaktığı annesi ile 4 kardeşini özlemle yad ediyor.

Haberler 04.05.2018 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kulp ilçesinde PKKllarca 28 yl önce gerçekletirilen saldrda annesi ve 4 kardeini kaybeden Neytullah çelikin acs ilk günkü tazeliini koruyor.

Yaylak köyünün Kelesor mezrasnda 3 Mays 1990da aralarnda anne Sariye (29) ile çocuklar Zelihan (12), Rahime (10), Abdülcebbar (7) ve Emrullahn (3) bulunduu 7 kiinin teröristlerce katledildii saldrdan sa kurtulan Neytullah çelikin yaad üzüntü dinmiyor.

- ple pencereden indirmi

O dönem 14 yanda olan Neytullah çelik, AA muhabirine, 3 Mays 1990da PKKl teröristlerin gece baskn yaparak 6 aylk hamile olan annesini ve 4 kardeini katlettiini anmsatt.

Gece yars eve gelen teröristlerin kapy çalmas üzerine durumu fark eden annesinin yaknlarna haber vermesi için kendisini arka odann penceresinden iple indirerek dar çkardn dile getiren çelik, teröristlerin daha sonra kapy krarak evlerine girdiini aktard.

Teröristlerin 6 aylk hamile annesine ve kardelerine 2 saat ikence ettiini dile getiren çelik, öyle konutu:

Annemin ve kardelerimin üzerine 2 el bombas atp, uzun namlulu silahla taradktan sonra evdeki yorgan ve yastklar üzerlerine koyup sonra da benzin döküp yakmlar. Teyzemi ve çocuklarn evine götürdükten sonra o evi de atee vermiler. Teyzem, frsatn bulup iki çocuunu alp pencereden kaçmay baarm. O gece aralarnda annem ve 4 kardeimin bulunduu 7 kiiyi ehit ettiler.

- PKKya destek veren de çocuk katilidir

Terör örgütü PKKnn en çok Kürtlere zarar verdiini vurgulayan çelik, unlar söyledi:

Benim annem de kardelerim de Kürttü. Gavur bile 3 yandaki çocua silah skamaz. 3 yandaki bebee silah skanlar dinimizden deil. Biz onlar Kürt olarak kabul etmiyoruz, bunlar zalim PKK terör örgütüdür. Ona destek veren, yardm ve yataklk edenler de onlar kadar katildir. Terörü destekleyen ister siyasi parti, ister milletvekili olsun, kim olursa olsun 6 aylk hamile anneme kurun skan o terörist gibidir.

- O ac hep içimizde

Olay gecesi ans eseri evde bulunmad için kurtulan babasnn daha sonra yaad büyük üzüntü nedeniyle kansere yakalanp vefat ettiini belirten çelik, Evde cenazelere ulatmzda hepsi yanmt ve parçalanmt. dedi.

PKK terör örgütü ve siyasi uzantlarna tepki gösteren çelik, öyle devam etti:

Bamza gelen ac kimsenin bana gelmesin. nallah zalim ve dinsizler bizim hiçbir genci kandramayacak, daa çkartamayacak. nallah terör belas bitecek. Acm hiç azalmad, sanki bu katliam dün yaanm gibi. Hiç unutmuyoruz. Onlar kalbimizde yayor. Onlar hiçbir zaman unutmuyoruz. O ac hep içimizde.

- çocuklara isimleri verildi

çelik, saldrda teröristlerin atee vermesi dolaysyla tüm eyalarnn da yandna iaret ederek çelik, Sadece evden annemin bir fotorafn kurtarabildik. O fotorafa baktkça alyorum. 2 çocuuma saldrda ehit olan kardeim Abdülcebbar ve Emrullahn, babamn sonradan yapt evlilikten doan kzlara ise Rahime ve Zelihann adn verdik. dedi.

PKKl teröristler, Diyarbakrn Kulp ilçesine bal Yaylak köyü Kelesor mezrasnda 3 Mays 1990da güvenlik korucusu Sabri çeliki ehit etmi, ardndan korucuba Sait çelikin evini atee vermiti. Evde bulunan anne Sariye ile çocuklar Abdülcebbar, Zelihan, Rahime ve Emrullah çelik yanarak can vermiti. Teröristler kaçrdklar güvenlik korucusu Hasan Yazcy da krsalda ehit etmiti.

Ana Sayfaya Git