Adını Ömer Halis koydu

Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit çocukları Aynur ve İshak Demir çiftinin 26 yıl süren evlat hasreti son buldu

Haberler 16.07.2019 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Nusaybin ilçesinde Aynur (40) ve shak Demir (48) çiftinin 26 yllk bebek hasreti sona erdi.

PKKllarca 1993 ylnda gerçekletirilen farkl saldrlarda babalar ehit olan Aynur ve shak Demir çifti, 26 yl önce dünya evine girdi. Yllarca çocuk sahibi olamayan çift stanbulda özel bir hastanede farkl tarihlerde 3 kez tüp bebek tedavisi denedi sonuç alamaynca yurt dnda tedavi yollar aramaya balad. Ancak buradan da emeline ulaamayan çift, 3 yl önce tedaviyi brakt.

Geçen yl anne Aynur Demir, eker hastal ikayetiyle Nusaybin Devlet Hastanesine bavurdu, yaplan tahlil sonucunda hamile olduunu örenen Demir, büyük aknlk yaad.

Ayn tahlilleri Mardin Devlet Hastanesi ile özel bir hastanede de yaptrp ayn sonucu alan çifti 26 yl sonra anne ve baba olma heyecann sard.

Anne Demir bugün Artuklu ilçesindeki özel bir hastanede 2 kilo 900 gram arlnda erkek bebek dünyaya getirdi.

çift, 15 Temmuzda doan bebeklerine hain darbe giriiminde Özel Kuvvetler Komutanlnda ehit edilen Piyade Astsubay Kdemli Baçavu Ömer Halisdemirin ismini koydu.

- Allahn verdii bir mucize

Baba shak Demir, AA muhabirine, 26 yl sonra kavutuklar bebeklerine Ömer Halis adn vermenin mutluluunu yaadklarn söyledi.

Bebeklerinin Halisdemir gibi kahraman biri olmasn istediklerini belirten Demir, öyle konutu:

Mutluluktan ne söyleyeceimi bilemiyorum. Allah herkese nasip etsin, çok mutluyuz. Allahn verdii bir mucize. 15 Temmuzda dünyaya geldi, adn Ömer Halis koyduk. Böyle bir günde doduu ve adn da Ömer Halis koyduum için çok mutluyum. 26 yl bekledik onu, Allaha ükürler olsun. Allah verince veriyor.

Anne Aynur Demir de yaadklar mutluluun tarifinin olmadn aktararak, çok mutluyum, Rabbim inallah evlad olamayan herkese bu mutluluu nasip etsin. dedi.

- 26 yl sonra mucize oldu

Zekeriya Demir de amca olmann mutluluunu yaadklarn belirterek, yeeninin Türkiyenin kahraman ehit Ömer Halisdemirin adn tayaca için de onur duyduunu söyledi.

26 yl sonra mucize oldu. ifadesini kullanan Demir, unlar aktard:

Yaklak 9 ay önce bir müjde aldk. 15 Temmuz darbesinin 3 ylnda bebek dünyaya geldi. Böyle kutlu, mübarek günde geldi. Türkiyenin kaderini deitiren ehit Ömer Halisdemir ile de ayn soyad tad için Ömer Halisdemirin adn vermeyi düündük. Umarm bu isme layk olur, ad gibi yiit olur. nallah bir daha darbe görmeyiz.

Ana Sayfaya Git