Adana merkezli 17 ilde FETÖ soruşturması: 37 gözaltı kararı

Adana merkezli FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkartılan 37 şüpheliden 26'sı yakalandı.

Haberler 27.06.2019 - 11:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adana Cumhuriyet Basavclndan yaplan açklamaya göre, FETÖ/PDYye yönelik soruturma kapsamnda, l Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ubesi ekipleri, hakknda gözalt karar çkarlan 37 zanlnn yakalanmas için operasyon düzenledi.

Adana, Van, Nide, Erzurum, Kocaeli, stanbul, Adyaman, Kahramanmara, Elaz, Gaziantep, çanakkale, Aksaray, Konya, Mersin, Mu, Eskiehir ve Artvinde düzenlenen operasyonlarda, aralarnda görevde bulanan ve ihraç olan asker, polis, öretmen ile askeri okul ve polis okulu örencilerinin de bulunduun 26 üpheli gözaltna alnd.

FETÖ OPERASYONU

Zanllardan bazlarnn FETÖnün KPSS çalma evlerinde kald, örgütün gizli haberleme program ByLock kulland, Bank Asyaya para yatrd, polis okulu örencilerinden sorumlu mahrem imam olduu, askeri okul örencilerinin ise ankesörlü ve kontörlü sabit hatlardan örgüt mensuplaryla haberleme saladklar ileri sürüldü. Polis, 11 üphelinin yakalanmas için çalmalarn sürdürüyor.

Ana Sayfaya Git