Adem'in renkli gezisi!

Bağlar Aile Destek Merkezi, kursiyer kadınların günlük yaşamın stresinden sıyrılarak eğlenceli vakit geçirmesi için etkinlik düzenliyor.

Haberler 18.11.2019 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Aile Destek Merkezindeki (ADEM) kursiyer kadnlar, güneli sonbahar gününü deerlendirerek tarihi Eil ilçesini gezdi.

Balar Kaymakaml, Aile, çalma ve Sosyal Politikalar Bakanl bünyesinde faaliyet yürüten Balar Aile Destek Merkezinden (ADEM) istifade eden kadnlarn günlük yaamn stresinden syrlarak elenceli vakit geçirmesi için etkinlikler düzenliyor. Bu kapsamda otobüslerle tarih ve doa turizminin önemli merkezlerinden olan Eil turunda bulaan kadnlar, isimleri Kuran- Kerimde geçen 25 peygamberden Zülkifl ile Elyesa peygamberlerin kabirlerinin bulunduu ziyaret tepesini gezdi. Daha sonra baraj gölünde tekne gezintisi yapan kadnlar, çalan müzikle halay çekti.

ADEM Koordinatörü Arzu çetin, sonbaharn son günlerini deerlendirmek için ilçede yaayan kadnlar düzenledikleri gezi organizasyonuyla bir araya getirdiklerini dile getirdi. Aile destek merkezi olarak sadece kurs düzenlemediklerini ifade eden çetin, Öncelikli hedefimiz kadnlara meslek edindirmek. Sonrasnda psikolojik olarak destek oluyoruz. Yeri geldiinde düünlerde gidip halay da çekiyoruz yeri geldiinde taziye ziyaretlerine gidiyoruz. dedi.

- çok güzel bir gün geçirdik

Balar ADEMde el sanatlar kursiyeri çidem Müge Rençber, Eile geldik ve ilk olarak türbe ziyaretlerimizi yaptk. Tekne turu yaptk, yedik, içtik hanmlar olarak eleniyoruz. çok güzel bir gün geçirdik. Böyle bir imkan sunduu için Kaymakamlmza çok teekkür ediyorum. diye konutu.

Güzel bir gün geçirdiklerini aktaran kursiyerlerden Emine Koçak ise Psikolojimize çok iyi geliyor. Bizim için güzel ortam oluyor. Usta öreticilerimiz her konuda bize yardmc oluyor. ifadesini kulland.

Düzenlenen etkinliklerin kadnlara moral verdiini belirten kuaförlük program kursiyerlerinden evval Eksik, kadnlarn meslek edinerek topluma kazandrldn aktard.

Ana Sayfaya Git