Adıyaman'da toplu balık ölümlerine inceleme başlatıldı

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde sulama kanalında meydana gelen toplu balık ölümlerine inceleme başlatıldı.

Haberler 26.08.2020 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gölba ilçesine bal Karaburun köyünde bulunan sulama kanalnda meydana gelen toplu balk ölümleri üzerine Gölba Kaymakaml harekete geçti.

Bölgede incelemelerde bulunan Kaymakam Mutlu Köksal, gazetecilere, konuyla ilgili inceleme balatldn söyledi.

Görünen o ki suyun debisinin düüklüünden kaynakl oksijen yetersizlii var. Belediyenin çevre mühendisleri de gelip inceleme yapt. diyen Köksal, öyle devam etti:

Bize verilen bilgiye göre ilk aamada oksijen yetersizlii gibi görünüyor. Daha sonra detayl inceleme yapacaz. Daha baka bir ey mi, çevresel atklar m ona bakacaz ama u an bize söylenen debinin düüklüünden dolay oksijen yetersizlii. Detayl incelemeler, oluturulan raporlardan sonra belli olacaktr.

Gölba Belediyesi de sosyal medya hesaplarndan yapt açklamada, u ifadelere yer verdi:

Gerçekleen balk ölümleriyle ilgili yaplan nitel gözlem ve incelemelerde, sosyal medyada yaplan paylamlarda lanse edildii gibi tbbi atk veya kanalizasyon dearj suyu ile oluan bir bulguya rastlanlmamtr. Ayrca bahse konu çayda tbbi atk olmas veya dökülmesi mümkün deildir. çevre mühendislerimiz tarafndan yaplan detayl incelemelerimizde, çay suyu debisinin dümesi, çiftçilerin çaydan youn olarak su çekmesi gibi etkenler balk ölümlerini gerçekletirmitir.

Ana Sayfaya Git