Adliyeye gülerek girdi tutuklandı

Adliyeye gülerek girip tutuklanan uyuşturucu kuryesi Seda'nın ifadesi ortaya çıktı.

Haberler 10.01.2020 - 11:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BOLUda, polisin durdurduu yolcu otobüsünde yaplan aramada 3 kilo 894 gram esrar ile yakalanan 3 çocuk annesi Seda Altunba Ekerin(26), ei cezaevine girdikten sonra uyuturucu bamls olup, uyuturucu kuryeliine nasl baladn ve yakaland son olay anlatt polis ve savclk ifadeleri ortaya çkt.

Bolu Emniyet Müdürlüü Narkotik Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekipleri, 6 Ocakta saat 06.30 sralarnda TEM yolunda yapt yol uygulamasnda bir yolcu otobüsünü durdurdu. Otobüste narkotik köpei ile arama yapld. Otobüste yolcu olarak bulunan Seda Altunba Ekerin çantasnn yaknnda narkotik köpei Sezar tepki verdi. çantada yaplan aramada 3 paket halinde 3 kilo 894 gram esrar ele geçirildi. Emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edilen Seda Altunba Eker tutukland. Ekerin adliyeye çkarlrken gülümsemesi dikkat çekmiti.

ECLENDKTEN SONRA UYUTURUCU KULLANMAYA BALADIM

Seda Altunba Eker emniyet ve savclkta verdii ifadesinde genç yata evlendikten sonra uyuturucu madde kullanmaya baladn belirterek, 2008 ylnda Kemerburgazda bir çocuk bakm evinde kaldm. 2018 ylnda daha önce birlikte yaadm eim ile resmi olarak evlendim. Resmi olarak evlenmeden önce 3 çocuum vard. Ben u an herhangi bir ite çalmyorum. Daha önce aç yardmcs olarak çalmtm. Yaklak 1 yldr çalmyorum. Geçimimi salayamadm için uyuturucu madde nakletmeye çaltm. Yaklak 1,5 yldr esrar maddesi kullanmaktaym. Baka bir türde bir uyuturucu veya uyarc madde kullanmadm. Eim yaklak 1,5 yl önce uyuturucu madde ticareti yapmak suçundan cezaevine girmiti dedi.

EM MÜTERLERE UYUTURUCU SAT DED

Einin cezaevine girmesiyle uyuturucu kuryeliine nasl baladn da anlatan Ekerin ifadelerinde u sözler yer ald: Eim cezaevine girmeden önce yakalandnda görüe gittiimde skunk isimli uyuturucu maddeleri müterilere sat eklinde söylemiti. Eimin birlikte yaadmz stanbul Sütlüce semtindeki evimizde 150-200 gram skunk maddesi vard. Bu skunk maddesini 5 kiiye verirken skunk maddesinden ben de kullanmtm. Eim bana uyuturucu madde biterse eimin enitesinin damad olan Mehmet S.. isimli ahstan da uyuturucu madde alabileceimi söylemiti. Bu ahstan bir kez bin 500 veya 2 bin TL karlnda skunk maddesi almtm. Bu aldm skunk maddesinden kullandm ve geriye kalan bir miktar skunk maddesini ise 5 kiiye satmtm. Bu ahslarn isimlerini bilmiyorum. Skunk maddesi satn aldm Mehmet S.. daha önceden uyuturucu madde ticareti yüzünden cezaevine girmiti. Ancak cezaevinden firar ettiini ve bu tarihten yaklak 1 ay önce yakalanarak tekrar cezaevine girdiini bilmekteyim. Eim Özgür E.nin söylemesi üzerine tandm ahslara uyuturucu madde satmtm. Bu ii yaklak 2 ay kadar yaptm. Bu ii yapma sebebim ise eimin cezaevine girmesi üzerine çocuklarmn ve kendi geçimimi salamak.

SON YAKALANDII OLAYIN DETAYLARINI ANLATTI

Yakaland son olay da tüm detaylaryla anlatan Eker, maddi skntlar yüzünden böyle bir yol seçtiini anlatarak, çantamda bulunan toz esrar maddeleri bana ait deildir. Ben maddi skntlar yaamaktaydm. Yaklak 1,5 yldr da esrar maddesi kullandm için bulunduum çevreye haber salarak uyuturucu madde nakli yapabileceimi söyledim. Adem olarak ismini bildiim çevrede Ado olarak bilinen 22 yanda zayf yapl hafif sarn sakall erkek ahsla irtibata geçtim. Adem isimli ahs normalde hrszlk yapmaktayd. Sürekli olarak telefon deitiriyordu. Adem ile ylba öncesi yüz yüze birlikte konutuktan sonra bana irinevlerde bir ahs ile seni buluturacam ve ben aradan çekileceim, sen konu anlarsanz uyuturucu madde nakli yaparsn dedi. Bu görümemizden 1 gün sonra Adem ile birlikte lokantaya gittik. Burada Adem bir masada bulunan erkek ahs bana gösterdi. Erkek ahsn oturduu masaya gittik. Bu ahs tek bana oturuyordu. Adem bu ahs ile beni tantrd ve buradan ayrld. Bu ahs bana ismini Ahmet olarak verdi. Uyuturucu madde nakli konusunda konumaya baladk. Ahmet isimli ahs bana hitaben Telefon kullanmayacaksn, Adem bile senin nereye gittiini bilmeyecek. Kimseye uyuturucu naklinden bahsetmeyeceksin. Mal sana teslim ettiinde bin TL vereceim. Mal sen teslim ettiinde bin TL daha vereceim dedi. Bunun üzerine Ben ne kadar uyuturucu madde götüreceim diye sordum. Bana herhangi bir ey söylemedi. Hatta maddenin ismini bile söylemedi. Ahmet isimli ahs, 5 Ocak günü Erzurum ilinde kafeler caddesinde ol. Üzerine ne giyeceksin, kyafetlerini bana söyle seni bulmam kolay olsun. rtibat kurmayalm. Sabkan var m? dedi. Ben de, Siyah palto, ceket ve çantam ise taba renkli, ayrca benim sabkam yok diye cevap verdim Bu ahs ile 20 dakika konutuktan sonra yanmdan ayrld. Ben de evime gittim ifadelerini kulland.

STANBUL, DYARKABIR, ERZURUM ARASINDA UYUTURUCU KURYEL

Görümeden sonra uçakla Diyarbakra gittiini anlatan Eker, ifadesine öyle devam etti: Diyarbakrda 2 gün kaldktan sonra otobüsle Erzuruma gittim. Ahmetle stanbulda konutuumuz adrese gittim. Orada yaklak 30 dakika kadar bekledikten sonra Ahmet yanma geldi. Ahmet beni bir kafeye götürdü. Ahmetin istei üzerine çantam ona verdim. Ahmet çantam alarak yanmdan ayrld. Yaklak 30 dakika sonra verdiim çanta ile beraber yanma geldi ve çantay bana teslim etti. Bu esnada çantann içine bakmadm. Ahmete param nasl teslim alacam? diye sordum. Ahmet ise bana Sen stanbula var. Biz senin ne zaman oraya varacan biliriz. Paran orada alrsn. Üstündeki uyuturucu maddeyi de oraya brakrsn. Zaten uyuturucuyu teslim edince paran alacaksn, imdilik bin TLyi ben çantaya koydum dedi. Baka da bir ey söylemeden yanmdan ayrld. Ben de buradan ayrlarak Erzurum otogarna gidip otobüse bindim. Otobüs stanbula seyir halinde iken sabah saatlerinde polis ekipleri durdurdu. Daha sonra arama ve el koyma kararna istinaden çantalarda arama yaptlar ve bendeki uyuturucu maddeleri buldular. Yakalanmasaydm stanbulda bu maddeleri kime teslim edeceimi bilmiyordum.

PMANIM

Seda Altunba Eker ayrca yapt olaydan dolay piman olduunu ve Adem ve Ahmet isimli kiileri tehis edebileceini söyledi.

Ana Sayfaya Git