Adnan Oktar'ın villasında bulunan 127 ekranlı kamera odası

ADNAN Oktar'ın kaldığı Kandilli'deki villanın 127 ekranlı güvenlik odasının görüntüleri basın mensuplarıyla paylaşıldı. Operasyon kapsamında gözaltına alınanların sayısı 183'e yükseldi.

Haberler 15.07.2018 - 11:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Emniyet Müdürlüü Mali Suçlarla Mücadele ube ekiplerinin yapt operasyonda, Adnan Oktarn yaad Üsküdardaki villann girileri ve bahçesini gören kameralar olduu belirlendi. Villann güvenlik odasnda bulunan 127 ekranla izleme yapld tespit edildi. 127 kameral odann görüntüleri basnla paylald. Bu arada operasyon kapsamnda gözaltna alnan kii says ise 183ye yükseldi.

KEDCKLER HASTANEDE

Oktar grubuna yönelik yaplan operasyonlarda gözaltna alnan üphelilerin salk kontrolünden geçirilmesine devam ediliyor. Operasyonda gözaltna alnan ve kedicik olarak adlandrlan bir grup kadn üpheli, salk kontrolünden geçirilmek üzere Bayrampaa Devlet Hastanesine getirildi. Kadn üpheliler salk kontrolü ileminin ardndan sorgulanmak üzere yeniden stanbul Emniyet Müdürlüüne götürüldü.

AZERBAYCANDA OPERASYON

Azerbaycanda bulunan 200ü akn Adnan Oktar örgütü üyesi Türkiyede brahim Tuncer ve Didem Ürer ile balantl olduu belirlendi. Örgüte finans ve kadn salayan Azerbaycan yaplanmasnn Adnan Oktar operasyonundan sonra sosyal medya üzerinden örgüte tam destek vermesi Azerbaycan yetkilileri tarafndan kayt altna alnd örenildi. Yetkililer Azerbaycan topraklarnda FETÖ gibi Adnan Oktar örgütüne de göz açtrmayacaklarn açklad.

MAL YAPILANMASI NASIL

Mali polis Oktar ve grubuna yönelik yapt çalmalarda grubun finans kaynaklarn da incelemeye ald. Operasyon kapsamnda polis ekipleri üphelilerin 86 irketi, Teknik ve Bilim Aratrma Vakf, Milli Deerleri Koruma Vakf ve stanbul Genç Giriimciler Derneine el koydu. Söz konusu kurum ve kurululara kayym atand.

OKTARIN ZN LE DOKTORA GDEBLYORLAR

Polisin yapt 2 yllk çalmada Oktar ve grubunun, aylk kazancnn 10 milyon dolara kadar vardnn tespit edildii belirtildi.

Polisin tespitlerine göre, Oktar ve grubu elde ettikleri parann bir ksmn grubun erkek üyeleri, lüks araçlar kullanarak, lüks giyim ve yaam sürerek yeni kadnlarn kandrlmasnda kullanyordu. Emniyet kaynaklarnn iddiasna göre, Oktarla ayn villada yaayan Kedicik olarak adlandrlan ve birlikte televizyon program yapt kadnlar sürekli ev hapsinde tutuluyor, Oktarn izni ve yanlarnda korumalar olmadan doktora bile gidemiyorlard.

EN FAZLA MASRAF MAKYAJ MALZEMELERNE

Polis ekipleri, kadnlarn giyim ihtiyaçlar için bile darya çkartlmadn ileri sürerken, bu ihtiyaçlar da Adnan Oktar tarafndan karlanyordu. ddiaya göre, kadnlar istedii ürünü ve bedenini Oktara iletiyordu. Oktar ise yurtdnda bulunan en lüks markalardan istenen ürünü yeni sezon tüm renkleri ve modellerini satn alyordu. Böyle bir alveri için en az yarm milyon liraya yakn harcama yaplyordu. Eve teslim edilen ürünleri Oktar kadnlara veriyordu. Evde tutulan kadnlar, gelen çok sayda üründen istediini alyor ve kullanyordu. Gelen dier sfr ürünler ise evde temizlik malzemesi olarak kullanlyor veya tanesi maksimum 50 bin lira olan sfr ürünler hiç kullanlmadan çöpe atlyordu. Giyimden sonra en fazla masrafn ise yurtdnda üretilen lüks makyaj malzemelerine yapld ileri sürülüyor.

YAYINCILIK RKET VE A9 TV ÖNEML GELR KAPISI

Emniyet kaynaklarnn iddiasna göre, Oktar ve grubunun en önemli para kaynaklarndan ikisi yaynclk irketi ve A9 Televizyon kanal. Polis, yaynclk irketinin bast kitap ve broürlerle kazanlan parann sisteme sokulduunu belirledi.

GÜVEN KAZANMA YÖNTEMYLE ULUSLARARASI VURGUN

Polis ekipleri, yapt incelemelerde Oktar ve grubunun ticaret yaparken kullandklar usulsüzlükleri de ortaya çkard. üphelilerin kulland bir yöntem iddiaya göre u ekilde iliyor: Uluslararas irketlerle ticaret yaparken ilk 10 ilemde yüklü ödemeleri zamanndan önce yaplyor. Firmalarn bu ekilde güveni kazanlyor. Firmalar arasnda daha rahat bir alveri gerçeklemeye balaynca yüklü ürün alm yaplyor fakat ödemesi yaplmyordu.

KRED çEKLP ÖDENMEDEN, DEVREDLEN RKETLER

Polisin tespitlerine göre grubun bir baka yöntemi ise düzenli ve yüksek meblalarda uluslararas ticaret yaparak firmalarn bankalarda olan notunu olumlu yönde yükseltmek. Grubun daha sonra bankalardan irketler adna yüklü miktarlarda kredi çektii, firmalar yeni kiilere devrederek ödeme yapmad belirtiliyor.

Mali polisin belirledii bir baka yöntemin ise yurtdnda bulunan ünlü ve lüks irketlerin isimlerine yaplan ufak deiikliklerle yeni irketler kurarak o irketmi gibi ilem yapma ve özellikle yurtdnda bulunan firmalar üzerinde etki kurarak güven saladktan sonra yaplan vurgunlar...

Ana Sayfaya Git