Afad nefes kesti

Diyarbakır, Mardin, Batman'daki 13 kurum ve kuruluştan 188 personelin katılımıyla düzenlenen tatbikata UMKE ekipleri de destek verdi.

Haberler 22.11.2019 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, Afet ve Acil Durum Müdürlüü (AFAD) tarafndan 3 ilden 13 kurum ve kuruluun katlmyla bölge tatbikat yapld.

AFAD il yerlekesindeki tatbikata, Diyarbakr, Batman ve Mardinden Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), 112 Acil Salk, Diyarbakr tfaiyesi, l Jandarma Komutanl, l Emniyet Müdürlüü, DEDA, Türk Kzlay, çevre ve ehircilik l Müdürlüü ekipleri ve gönüllü kurulular ile derneklerden de arama kurtarma timleri katld.

NEFES KESTLER

13 kurum ve kurulutan farkl branlarda 188 personel ve 37 donanml aracn görev ald tatbikat, bilgilendirme ve senaryo tantm toplantsnn ardndan balad.

Senaryo gerei ilk olarak meydana gelen trafik kazasnda araçta skma vakasna Emniyet Müdürlüü, AFAD, itfaiye, UMKE ve 112 Acil Salk ekipleri sral ekilde sahada uygulama yaparak yarallar kurtard, gerekli müdahaleyi yapt.

Sonrasnda AFADa bal Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif ve Nükleer (KBRN) timleri ve dier güvenlik ekipleri, nükleer saldr sonucu oluan sznt alannda güvenlik koridoru oluturdu.

DEPREM SONRASI

Daha sonra deprem sonras enkazdan yaral kurtarma, olay yerinde gaz sznts ve elektrik kaça tespit çalmas, çevredekilerin olay yerinden uzaklatrlmas, çevre güvenlii, personelin ve vatandalarn ihtiyaçlar için geri hizmet birimlerinin faaliyete geçmesi senaryolar uyguland.

Baarl bir ekilde tamamlanan tatbikat sonras basn mensuplarna açklama yapan AFAD Saha Koordinatörü Akit Day, tatbikatn detaylar, aamalar ve katlmc kurum ve kurulularla ilgili bilgi verdi.

Day, gerçeinin yaanmamasn temenni ettikleri ve kapsamn geni tuttuklar tatbikatn baarl bir ekilde tamamlandn kaydetti.

Ana Sayfaya Git