AFAD tarafından Çermik'te kamp kurularak farkındalık eğitimi verildi

Afet ve Acil Durum (AFAD) Diyarbakır İl Müdürlüğü ve Çermik Kaymakamlığınca 2021 afet farkındalık eğitimi yılı nedeni ile yapılan protokol çerçevesinde 26-28 Ekim 2021 tarihleri arasında imzalanan protokolle Çermik ilçesinde eğitim kampı başladı.

Haberler 28.10.2021 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çermik ilçesinde bulunan kamu kurum ve kurulularndaki personellere ve halka afet farkndalk eitiminin yan sra ilçe jandarma komutanl ve özel güvelik personellerine ise afet farkndalk ve çadr kurma eitimleri verilmeye baland. çermik ilçesinde ikamet eden, AFAD gönüllüsü bavurusu yaparak online eitimi bitiren 20 temel AFAD gönüllüsüne ise 2. modül eitimi, ilçede kurulan kamp alannda start ald. Diyarbakrda AFAD ekipleri ile organize bir ekilde çalan temel AFAD gönüllü says 6 bin 331, AFADn destek gönüllü says ise son eitimlerle 240 kiiye yükseldi.

çermikte devam eden eitim hakknda açklama yapan AFAD gönüllüsü Bilal çelikten; lçemizde AFAD gönüllüsü olmak isteyen bizlere, buraya kadar gelip kapmzn önünde bize eitim destei vererek, destek AFAD gönüllüsü olmamza katk salayan Diyarbakr l AFAD Müdürlüü ve ekiplerine teekkür ederiz dedi.

Ana Sayfaya Git