AHBAP üyeleri, Van'da temizlik işçileriyle çöp topladı

ROCK müzik şarkıcısı Haluk Levent öncülüğünde sosyal medya üzerinden örgütlenen Anadolu Halk ve Barış Platformu'nun (AHBAP) Van üyeleri, kentteki belediye temizlik işçileriyle birlikte gece saatlerinde cadde ve sokaklarda çöp topladı. Platform üyeleri, temizlik işçilerine pasta börek ikram edip, birlikte şarkı söyledi.

Haberler 31.12.2017 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sosyal medya üzerinden haberleip bir araya gelen ve öncülüünü Haluk Leventin yapt AHBAPn Vandaki üyeleri, pekyolu Belediyesinin gece vardiyasnda çalan temizlik içilerini ziyaret etti. Kentteki öretmen, örenci ve memurlardan oluan AHBAP üyeleri, ziyaret srasnda evlerinde hazrladklar pasta, börek, tatllar belediye içilerine ikram ederek, onlarla sohbet etti. Scak bir ortamda geçen, birlikte arklarn söylendii ziyaret ardndan içi ve AHBAP üyeleri hep birlikte gecenin geç saatlerine kadar kentin cadde ve sokaklarnda çöp toplayp, temizlik yapt.

YERE ATILAN HER çÖP çN BRLER ELYOR

AHBAP Platform Van Temsilcisi Ylmaz Samiolu, vatandalarn temizlik içilerine kar duyarl davranmas gerektiini belirterek, öyle konutu:

Belediye çalanlar ile bir araya gelmek, dayanma içinde olmak istedik. Belediye içilerinin yaptklar iten dolay kendilerini deersiz hissettiklerine dair duyumlar alyorduk. Bizde bunun üzerine temizlik personelleriyle gece saatlerinde bir etkinlik yapmak istedik. Topluma u mesaj vermek istiyoruz. Vatandamz çöp kutusu olduu halde yerlere çöp atmasn çünkü; yere atlan her çöp için birileri eilmek zorunda kalyor. Biz bunu doru bulmuyoruz. Vatandalarmz belediyenin belirlemi olduu saatlerde çöplerini çöp kutusuna atmal. Özellikle temizlik personeline yönelik son derece duyarl olmalarn rica ediyoruz.

Temizlik içilerinin yapt meslein de doktor ve öretmenlik meslei gibi son derece önemli bir meslek olduunu söyleyen AHBAP Platform Temsilcisi Samiolu, emekçilerin her eyin en iyisini hak ettiini vurgulad.

Ana Sayfaya Git