Ahirete yatırım yapın!

Yapımına bir süre önce başlanan ve Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed'in(A.S.V) ismi verilen Cami için, yardım çağrısı yapıldı.

Haberler 08.03.2017 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Din hizmetleri kapsamnda Cami ve Kurn Kursu odakl hizmetleri daha verimli bir hale getirebilmek gayesiyle büyük bir çabalar sarf ediliyor.

Diyarbakr Ehlibeyt Cami ve medrese yaptrma Dernei yönetim kurulu bakan Mehmet Azbay hayrseverlere çarda bulunarak Yeniehir ilçesi lbe Yol at eski toplu konutlarda yapm devam eden Hz. Muhammet cami inçin yardm talebinde bulundu.

Hayr, sahiplerine seslenen Azbay cami yaptrmann çok büyük sevap olduunu belirterek unlar söyledi;

CAMYE YARDIM

Cami yapmak, mnn ve dindarln göstergesidir. Yüce Allah, Cami yaptrmann önemini Kuran-I Kerminde öyle bildiriyor: Allhn mescitlerini, ancak Allha ve hiret gününe mn eden, namazlarn dosdoru klan, zektlarn veren ve Allahtan bakasndan korkmayan kimseler imar eder. te, doru yola erenlerden olmalar umulanlar bunlardr. Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) Cami yaptrmann fazileti hakknda müminlere u müjdeyi veriyor: Kim Allah rzas için mescit yaparsa, Allah benzerini onun için cennette in eder.

NAATI SÜRÜYOR

Azbay, herkesi yardm yapmaya çarrken, öyle dedi; Camiler, zengin-fakir, köylü-ehirli, amir-memur, resmi-sivil, yal-genç, siyah-beyaz, yerli-yabanc Herkesi bünyesinde toplayan meknlardr. Bir ülkenin, Müslüman ülkesi olmasnn mührü ve tapu senetleridir. Camiler; ayn safta omuz omuza, diz dize namaz kldmz mabetlerdir. Üzüntülerimizi giderdiimiz, birlik ve beraberliimizi, kardelik duygularmz, hogörü anlaymz güçlendirdiimiz ve pekitirdiimiz yerlerdir. Birbirimize merhamet etmeyi, aclar paylamay, kimsesiz-yoksul, dul ve yetimlere yardm etme duygularn kazandmz güzide yerlerdir. Bu itibarla yapm devam etmekte olan Hazreti Muhammed Camiine siz deerli hayrsever halkmzn yardmlarn bekliyoruz

Ana Sayfaya Git