Ahlat bastonuna coğrafi işaret

Bitlis'in Ahlat ilçesinde üretilen Ahlat bastonu Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan başvuru sonucu coğrafi işaret ile tescillendi.

Haberler 02.02.2018 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ahlat Kaymakam Mustafa Akgül, makamnda yapt açklamada, kaymakamlk olarak baston için corafi iaret aldklarn söyledi.

Bir ürünün corafi iaret olarak tescillenebilmesi için o ürünün kullanm biçimi, tanm, ayrt edici özellikleri, üretim yeri, metodu, denetleme mekanizmasnn deerlendirildii bir dizi teknik çalma ve analizin yapldn ifade eden Akgül, öyle konutu:

Ahlat bastonu, çok uzun yllardr üretilen ve geçmie dayal tarihi olan çok deerli bir ürünümüzdür. Bu ürünün Ahlata ait olduunu tescillemek için uzun uralar verdik. Bu uralarmz neticesinde Türk Patent Enstitüsünden Ahlat bastonunun corafi iaretini alm bulunmaktayz. Bu konuda yaptmz ilk patentli, corafi iaretli bastonumuz da cumartesi günü AK Parti l Kongresi dolaysyla Bitlise gelecek olan Sayn Cumhurbakanmza takdim edilecek. Baston ustamz Refa Gökbulaka da emei için teekkür ediyoruz.

CORAF ARET

Baston ustas Refa Gökbulak da corafi iaretin, bastonun Ahlata özgü tarihi bir el sanat olduunu belgelediini belirterek, Bu belge bizim uzun zamandan beri talep ettiimiz ama bugüne kadar maalesef elde edemediimiz çok önemli bir belgeydi. Ümit ediyorum bundan sonra da özellikle pazarda bizim için çok önemli ve yolumuzu açacak olan bir belgedir. Emei geçenlere teekkür ederim. diye konutu.

Ana Sayfaya Git