"Ahlat Selçuklu Mezarlığı çok büyük bir hazine"

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı "Ahlat'ı bir bütün olarak kabul ediyoruz. Burada sadece mezarlığımızın restorasyonu anlamında değil, Ahlat'ı yani başkentimizi hak ettiği yere kavuşturacak her türlü çalışmanın içindeyiz. (Ahlat Selçuklu Mezarlığı) Çok büyük bir alan, çok büyük bir servet ve çok büyük tarihi bir hazine. Etaplar şeklinde burayı en güzel hale getirecek çalışmaların tümünü gerçekleştireceğiz"

Haberler 31.07.2019 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kültür Varlklar ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazg, Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlnda yürütülen çalmalara ilikin, Ahlat bir bütün olarak kabul ediyoruz. Burada sadece mezarlmzn restorasyonu anlamnda deil, Ahlat yani bakentimizi hak ettii yere kavuturacak her türlü çalmann içindeyiz. dedi.

Bitlise gelen Yazg, Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlnda yürütülen peyzaj ve restorasyon çalmalarn yerinde inceledi, kaz ekibi ve yetkililerden bilgi ald. Malazgirt Zaferinin 948. yl kutlamalar kapsamnda Ahlatta programlarn düzenleneceini belirten Yazg, 24 Austosa kadar mezarlktaki alan düzenlemesiyle ilgili çalmalar tamamlamay planladklarn aktard.

MEZARLIK BÜYÜK BR HAZNE

çalmalarn ne aamada olduunu görmek için Ahlata geldiini ifade eden Yazg, Burada peyzaj çalmalarmz var. Restorasyon çalmalarmza da hz katarak 12 aya çkardk. Mezar talarmzn ve mezarlarmzn restorasyonuyla ilgili arkadalarmz çalyor. Buras çok büyük bir alan, çok büyük bir servet ve çok büyük tarihi bir hazine. Etaplar eklinde buray en güzel hale getirecek çalmalarn tümünü gerçekletireceiz. diye konutu.

Yazg, mezarlkta 38 bin metrekarelik alanda çimlendirme çalmalarnn devam ettiini, aaçlandrmann da yaplacan anlatt.

Mezarln çevresinde belirlenen noktalara karlama merkezi, bebek emzirme odas, kafeterya, tuvalet ve hediyelik eya mekanlarnn da oluturulacan bildiren Yazg, unlar kaydetti: Buras hak ettii yeri hem turizm hem de kültür anlamnda daha iyi ekilde görecek. Yapacamz çalmalarla ziyaretçilerimize güzel bir alan sunacaz. Ahlat bir bütün olarak kabul ediyoruz. Burada sadece mezarlmzn restorasyonu anlamnda deil, Ahlat yani bakentimizi hak ettii yere kavuturacak her türlü çalmann içindeyiz. Misafirlerimiz için müzemizi hem görsel hem de ilevsel anlamda daha iyi hale getireceiz. Orada ziyaretçilerimize daha güzel bir sunumda bulunacaz. Kafeteryayla misafirlerimizin tüm ihtiyaçlarn gidermek için elimizden geleni yapacaz. Talimatlarmz da ona göre aldk. Arkadalarmz da çalmalarn canla bala yürütüyor.

Yazgya, Ahlat Kaymakam Mustafa Akgül, Belediye Bakan Mümtaz çoban, l Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan, Müze Müdürü Mikail Erçek ile kaz ekibi elik etti.

Ana Sayfaya Git