Ahlat'ta 2 kardeşten, filmi aratmayan soygun

BİTLİS'in Ahlat ilçesi'nde, çalıştıkları amcalarına ait kuyumcu şirketinin aracını kar maskesi ve silah tehdidiyle durdurup, içindeki altın ve paraları alan 2 kardeş, jandarmanın çalışması sonucu yakalandı. 8 kilo altın ve 60 bin TL'nin Murat Ay ve kardeşi Kasım Ay tarafından, soygun görüntüsü verilerek çalındığı belirlendi.

Haberler 06.12.2016 - 08:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitlisin Ahlat lçesinde 3 gün önce filimleri aratmayan bir soygun olay meydana geldi. Merkezi Diyarbakrda bulunan, amcasna ait kuyumcu firmasnda çalan Kasm Ay, bir firma çalan ile birlikte hafif ticari araçla bölgede bulunan kuyumculara altn datmak üzere yola çkt. Ahlattaki datm yapp Tatvana dönerken, aracn önü 10nuncu kilometrede banda kar maskesi bulunan silahl bir kii tarafndan kesildi. Elindeki silahla araçtakileri tehdit edip indiren üpheli, 8 kilo altn ile 60 bin TL bulunan arac alarak uzaklat. Kar maskeli soyguncu kaçarken, havaya birkaç el de ate etti.

çELKL FADE ÜZERNE TEKNK TAKP

Kasm Ay ve yannda bulunan firma çalan, telefonla jandarmaya ulaarak soyulduklarn anlatp, yardm istedi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri Kasm Ay ile yannda bulunan firma çalann ifadelerini alp serbest brakt. Ancak ifadelerdeki çelikiler üzerine de teknik takibe balad. Yaplan teknik takipte jandarma soygunun bir senaryo olduunu belirledi.

Bunun üzerine serbest brakt Kasm Ay dün gözaltna alp, yeniden sorgulad. Yaplan sorguda Kasm Ay, soygunu aabeyi Murat Ay ile birlikte tasarladklarn, soygunu gerçekletiren kar maskeli kiinin de aabeyi olduunu söyledi. Kasm Ay, amcasna ait firmada çaltn, çok borçlarnn olduunu, bu yüzden soygunu aabeyi ile birlikte tasarladklarn anlatt. Bugün Ahlat Adliyesine çkarlan soyguncu kardeler Murat ve Kasm Ay, çkarldklar mahkemece tutukland.

Ana Sayfaya Git