Ahlat'ta okçuluğa ilgi artıyor

Bitlis Ahlat'ta okçuluk derneğine 1 hafta boyunca eğitim verildi. Bölgede okçuluğa her geçen gün ilginin arttığı ifade edildi.

Haberler 01.08.2018 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Okçular Vakf Geleneksel Türk Okçuluu tarafndan Ahlatta 2 okçuluk derneine bir hafta boyunca eitim verildi. Günde 3 saat verilen eitime dernek üyeleri youn ilgi gösterdi. Eitim sonunda konuan stanbul Okçular Vakf Geleneksel Türk Okçuluu Eitmeni Yakup Dinç, ilçede okçulua olan ilginin sevindirici olduunu ifade ederek, Ahlat geleneksel okçulukla biraz daha hair neir edebilmek için buraya geldim. Gördüüm kadaryla okçuluu çok seviyorlar ve günlük hayatlarndan vakit ayrp buraya geliyorlar. Bizlerde bu kapsamda elimizde olan süreyi en iyi ekilde deerlendirmeye çaltk. uan için sadece atclk üzerine eitim alnd. Bu iin içerisinde atölye ve malzeme tanmlar, teorik ksmlar ve bu iin birde tarihi, insan üzerinde ki etkileri, salk açsndan önemi ve disipliniyle ilgili dersler de var. Bunlarn eitimleri için pek vaktimiz olmad. Fakat mecmualardan okunarak örenebilecei için arkadalara kaynak vereceim dedi.

1071 kutlamalarna katlmay düünüyoruz Eitimlerin daha sonra da devam edeceini dile getiren Dinç, Bu eitimlerimiz ylda bir veya iki defa devam edebilir. Okçular Vakf olarak talep edilen organizasyonlara elimizden geldii kadar itirak etmeye çalyoruz. Ama talep olmas gerekiyor. Gücümüzün yettii kadar bu talepleri deerlendiriyoruz ifadelerini kulland. Ahlat Selçuklu Okçuluk Spor Kulübü Bakan Bülent Akarsu ise, Ahlat Okçular Vakfnn düzenlemi olduu bu kursa dernek olarak katldk. Ahlatta bulunan dier okçuluk derneiyle beraber kurs alyoruz. Bu yl Ahlatta düzenlenecek olan 1071 Malazgirt kutlamalarna katlmay düünüyoruz. Burada ki eitimler baya faydal oldu. Hocamzda geni çapl ders vermeye çalt. Oldukça faydal bir eitim oldu dedi. Ahlat Kay Okçuluk Spor Kulübü Bakan Burak Albayrak da, 2017 ylnda okçuluk kulübümüzü kurduk. Geçen yl Okçular Vakfnn bölgeye yönelmesiyle Malazgirtte balayan kutlamalar, bu yl Ahlata da kayd. Burada da bize ciddi bir i dütü. Geçen yl Kaymakamlk ve DAKA kapsamnda alm olduumuz eitimlerden sonra bu yl da okçular vakfndan ikinci bir eitim alarak, eksiklerimizi tamamladk. Eitimlerimizin salanmasnda Okçular Vakfndan gelen Yakup hocamza, bizlere katk salayan Ahlat Belediye Bakanmza ve üyelerimize çok teekkür ediyoruz. Bu yl ki Malazgirt kutlamalarnda bizlerde üstümüze düen görevi yerine getireceiz diye konutu. Okçuluk eitimi alan vatandalar ise, son derece faydal bir eitim aldklarn belirterek, emei geçenlere teekkür ettiler.
Ana Sayfaya Git