Ahmedinejad, Obama’ya mektup yazarak geri istedi!

İran eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Obama’ya bir mektup yazarak, 2 milyar dolar değerindeki İran'ın malvarlığının geri verilmesini istedi.

Haberler 09.08.2016 - 18:59 Son Güncelleme : 09.08.2016 - 18:59

İran eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Obamaya bir mektup yazarak, 2 milyar dolar değerindeki İranın malvarlığının geri verilmesini istedi.

İran eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ABD Başkanı Barack Obamaya bir mektup yazarak, ABDnin el koyduğu yaklaşık 2 milyar dolar değerindeki İranın malvarlığının geri verilmesini istedi.

Ahmedinejad, Selamün Aleyküm diye başlayan mektubunda, Merhametli bir şekilde size nasihatte bulunuyorum, bu kara lekenin iki ülke tarihinde sizin adınıza kaydedilmesine müsade etmeyin diye yazdı.

ABDnin İrandaki çıkarlarını koruyan Tahrandaki İsviçre Büyükelçiliğine iletilen mektupta, Ahmedinejad Obamadan İranın el konulan malvarlığının derhal ve tam olarak geri verilmesini ayrıca oluşan zararın da telafi edilmesini talep etti.

Mektubunun siyasi bir boyut taşımadığını söyleyen Ahmedinejad, yazısının sonunda ise kendisini İran milletinin hizmetkrı olarak tanımlayarak daha önceki makamlarına değinmedi.ABD Yüksek Mahkemesi, çeşitli terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin ailelerine ödenmesi için Nisan ayında İranın ABDdeki yaklaşık 2 milyar dolar değerindeki malvarlığına el koymuştu.Olaydan aylar geçmişken Ahmedinejadın konuya ilişkin tepkisini yeni göstermesi ülkede tartışma konusu oldu.

Ahmedinejadı eleştirenler, bunun önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimleri için bir seçim propagandası çalışması olduğunu ileri sürüyor.

(Vatan)

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır