Ahmet Kaya'nın ismi kaldırılmaz

Batman Belediye Başkanvekili Aksoy: Ahmet Kaya'nın ismini kaldırmamız söz konusu olamaz.

Haberler 09.03.2018 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BATMAN Vali Yardmcs ve Belediye Bakanvekili Erkut evket Aksoy, önceki gece TBMMde de tartmalara neden olan Ahmet Kaya Bilgi Evinin isminin deitirildii iddialaryla ilgili konutu. Huzur Mahallesindeki Ahmet Kaya Bilgi Evinde açklama yapan Aksoy, merkezin tabelasnn tadilat nedeniyle yerinde olmadn belirterek, Ahmet Kayann adn yaatyoruz. Ahmet Kayann ismi bir tesisten çkarlsa vatanda olarak ben üzülürüm. Gülten Hanm aradm, ancak ulaamadm. Kendilerini burada arlamaktan memnuniyet duyacaz dedi.

DYARBAKIR- Batmanda Ahmet Kaya ismini tayan Bilgi Evinin tabelasnn indirilip, onarlmasn, Ahmet Kalyann ismi kaldrld yönünde Batman HDP Milletvekili M. Ali Aslann iddialar üzerine Batman Vali yardmcs ve Belediye Bakan vekili Erkut evket Aksoy, böyle bir durumun söz konusu olmadn belirterek, tepki gösterdi.

HDPL ASLANIN DDASI

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, TBMM kürsüsünde önceki gece yapt konumada, Batmandaki Ahmet Kaya Halkevinin adnn, kayyum tarafndan deitirildiini söyledi. Bunun üzerine söz alan Ak Parti Grup Bakanvekili Naci Bostanc, Ahmet Kayann halka mal olmu bir sanatç olduunu, müzii ve duyarllklaryla her kesimi kucakladn belirterek, konuyu aratracaklarn ve bu tür isim deitirmeleri uygun bulmadklarn ifade etti.

TABELA ONARIM çN NDRLD

Batman Vali yardmcs ve Belediye Bakan vekili Erkut evket Aksoy, TBMMde yaanan tartmalarn ardndan, bugün sabah saatlerinde Batmann Huzur Mahallesinde daha önce Halkevi olan sonra Bilgi Evi olarak deitirilen yerde incelemelerde bulundu. Onarm çalmalar tamamlanan ve yeni ismiyle Ahmet Kaya Bilgi Evi olan Huzur Mahallesindeki eski halk evinde açklama yapan Bakanvekili Aksoy, Ahmet Kayann ismini yaattklarn söyledi.

Ahmet Kayann tüm toplumun olduu gibi kendisinin de çok sevdii, sayd ve zaman zaman dinledii deerli bir sanatç olduunu ifade eden Aksoy, Ahmet Kayann ismini kaldrmamz söz konusu deil. En azndan sanata ve sanatçya olan saygnn gerei budur. Bu vesileyle rahmetli Ahmet Kayann elerinin üzüntüsünü paylamak isterim. Ortada çok iyimser bir deerlendirmeyle bir yanl anlama var. Bilindii gibi dört halk evimiz vard. Bundan ariv fotoraflarndan anlalaca gibi fiziki yaplar, hijyen koullar çok kötüydü, mimar standartlar kötüydü. Bunlar tamamen elden geçirdik. Bu aamalardan dolay Ahmet Kaya halk evinin levhas da indi. Bu arada halk evlerinin nerede olduu açsndan mahalleri de ekledik. Ahmet Kaya Halk evi yerine Huzur Mahallesi Ahmet Kaya Bilgi evi oldu. Bizim bölgenin kültürüne, geleneine sanatçlarna iliki saygn yaklamasnda kimsenin bir tereddüttü olmasn dedi.

GÜLTEN KAYAYI BATMANA DAVET ETT

Belediye kültür evine de Ressam Ahmet Günetekinin ismini verdiklerini belirten Aksoy, Bölgemizin sanatçlarnn ismini vermekten gurur duyar, keyif alrz. Bundan da hiç rahatszlk duymayz. Bir yanl anlalma olduunu belirteyim. Onarm ileri son aamaya geldi ve gördüünüz gibi halk evimizde herhangi bir isim deiiklii yok. Dezavantajl mahallerde gençlerin kültürel etkinlikleri yapabilecei, ders çalabilecei ve zeka oyunlar oynayabilecekleri tesisten biraz daha geni 5 yeni gençlik merkezi yapacaz. Gülten hanmn, bu bilgi kirliliine dayanan üzüntüsüne ben de üzüldüm. Ahmet Kayann ismi bir tesisten çkarlsa, vatanda olarak ben de üzülürüm. Gülten hanm aradm, fakat kendilerine ulaamadm. Durumu izah etmek ve üzüntülerini anlamak için kendilerini aradm. Fakat telefonuna da ulaamadm. Gülten hanm arzu ederlerse, biz kendilerini burada arlamaktan memnuniyet duyacaz. Bu konuda hiçbir önyargmz olamaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git