AID Diyarbakır Temsilciliği açıldı

AID Genel Başkanı Mevlit Yurtseven "İstanbul'dan Diyarbakır'a, Diyarbakır'dan Bolu'ya, Bolu'dan İdlib'e ve Cerablus'a bir köprü oluşuyorsa amacımız bu ortak yolu tanışarak, bir araya gelerek geliştirmektir" dedi.

Haberler 25.02.2019 - 11:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünyada 38 ülkede faaliyet gösteren, yardma ihtiyac olan insanlara ulamay hedefleyen Uluslararas Doktorlar Derneinin (AID) Diyarbakr Temsilcilii açld.

Merkez Yeniehir ilçesinde bulunan Cahit Stk Taranc Kültür Merkezindeki açl programnda Kuran- Kerim okundu, sinevizyon gösterimi yapld.

AID Genel Bakan Uzm. Dr. Mevlit Yurtseven, yapt konumada, AIDin 2011 ylnda stanbulda kurulduunu söyledi.

AID Diyarbakr Temsilcilii açld

Ellerinden geldii kadar yklan tamir etmeye çaltklarn belirten Yurtseven, stanbuldan Diyarbakra, Diyarbakrdan Boluya, Boludan dlibe ve Cerablusa bir köprü oluuyorsa amacmz bu ortak yolu tanarak, bir araya gelerek gelitirmektir. dedi.

Yurtseven, Suriyede yetim çocuklara ve kadnlara sahip çklmas gerektiini dile getirerek, Afganistanda, Yemende, Somali gibi birçok yerde insanlk sorunu yaandna dikkati çekti.

Suriyede 500 bin insann yaamn yitirdiini ifade eden Yurtseven, konumasn öyle sürdürdü:

500 bin demek, en az 2 milyon 500 bin yaral insan demek. Bu yarallarn yüzde 60 ekstremite hastasdr. Yemende daha kötüsü var. Afganistanda tükenmilik, krlmlk var. Libya diye bir yer kalmad. Dünyann en büyük yedinci petrol üreticisi olan ülke bugün kaostan kafasn kaldramyor. Biz elimizden geldii kadar koturmaya çalyoruz. 500 bin insann ölüp nüfusunun yarsnn iç ve d göçlerle harap olduu bir ülkeyi düzeltmeye hiçbirimizin gücü yetmez ama Allah bizim çabamz bereketlendirir. Asl önemli olan bir daha bu ykm nasl yaamamamz gerektiidir.

Yaamamamz gerekiyor çünkü altndan kalkmamz mümkün deil. Sadece insanlar ölmüyor, kadnlarmz dul kalyor, çocuklarmz yetim kalyor.

- Gönüllüe dayanan bir çalma esasmz var

nsanln AIDe ihtiyac olduunu belirten Yurtseven, Temel gönüllüe dayanan bir çalma esasmz var çünkü bu iin bereketi gönülden olmaktr ama çaba ve gayretimizi Allah bereketlendirecek. ifadesini kulland.

Daha iyi iler yapmaya gayret edeceklerini dile getiren AID Genel Sekreteri Dr. Mustafa Ylmaz da Bir arkadamzn srtnda çantasyla filanca corafyada geziyor olmas gerçekten onur verici. Yani kendimiz, misyonumuz, inancmz, insanlmz adna gerçekten büyük bir gurur vesilesi oluyor. diye konutu.

AID Diyarbakr Temsilcisi Dr. Murat Koç da AIDin geni ve büyük bir aile olmaya doru gittiine dikkati çekerek, merkezlerine adalet, ahlak, erdem, iyilik ve merhamet ilkelerini aldklarn vurgulad.

Konumalarn ardndan AID Diyarbakr Temsilciliinin açl gerçekletirildi.

Ana Sayfaya Git