Aile eğitimleri

Aile Bakanlığı, binlerce vatandaşa yeni "aile eğitimleri" ile ulaşacak

Haberler 28.10.2020 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanl, gelecek yl içerii yenilenecek Aile Eitim Program kapsamnda 250 bin, evlilik öncesi eitimlerle de 150 bin kiiye ulaacak.

Bakanlk, Resmi Gazetenin mükerrer saysnda yaymlanan 2021 Yl Cumhurbakanl Yllk Program kapsamnda, kadn, çocuk, yal, engelli vatandalar ve ailelere yönelik yeni uygulamalar hayata geçirecek.

Bu çerçevede Aile Eitim Program ve Evlilik Öncesi Eitim Program kapsamnda bu yl 126 bin 229 kiiye ulaan Bakanlk, mart ay ortasna kadar yüz yüze yaplan eitimlere pandemi nedeniyle uzaktan eitim yoluyla devam etti.

Ayrca aile danmanl kapsamnda 24 bin 419 bavuru için hizmet sunuldu. Aile danmanl bavurularnn e-Devlet üzerinden alnmas ve ailelere telefonla da destek salanmas sayesinde danmanlk hizmetleri artt.

Aile ve bireylerin sosyal yardm ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarnn tespit edilmesi ve bu ihtiyaçlara etkin bir cevap verilmesi amacyla yürütülen Aile Sosyal Destek Program (ASDEP) kapsamnda da Eylül 2020 itibaryla 2 bin 615 personelle toplam 273 bin 216 haneye ziyarette bulundu.

ALE ETM PROGRAMI YENDEN DÜZENLENECEK

Bakanlk, gelecek yl, Aile Eitim Program içeriklerini ortaya çkan ihtiyaçlar dorultusunda yeniden düzenleyecek.

Yeni modül ve eitim setleriyle aile eitimlerini gerçekletirecek Bakanlk, 2021de Aile Eitim Program kapsamnda 250 bin katlmcya, evlilik öncesi eitimlerle de 150 bin kiiye ulaacak.

KADINLARIN KARAR ALMA MEKANZMALARINA AKTF KATILIMI TEVK EDLECEK

2021 Yl Cumhurbakanl Yllk Programna göre, kadn erkek frsat eitliini güçlendirecek ekilde kadnlarn ekonomik, sosyal, kültürel hayata ve karar alma mekanizmalarnn her düzeyine aktif katlm özellikle yerelden balayarak tevik edilecek.

Kadnlarn kamuda yönetim ve karar organlarnda daha fazla oranda yer almalarn salayamaya yönelik farkndalk artrlacak, yönlendirici ve tevik edici yöntemler gelitirilecek.

Kadn giriimcilere i gelitirme süreçlerinde danmanlk ve rehberlik hizmeti sunulacak, bu alandaki desteklerde kadnlara öncelik verilecek.

KADINA YÖNELK DDETLE MÜCADELE ULUSAL EYLEM PLANI HAZIRLANACAK

Kadna Yönelik iddetle Mücadele Ulusal Eylem Plann (2021-2025) hazrlayacak olan Bakanlk, bu çerçevede kadna yönelik iddet, erken yata ve zorla evliliklerin önlenmesine yönelik düzenlemelerin etkin uygulanmasn salamak üzere çalmalar yürütecek.

Bu kapsamda tüm kamu kurum ve kurulularnda çalan personel dahil farkl hedef gruplarna yönelik eitim, seminer gibi farkndalk artrma çalmalarna devam edilecek.

BAARILI VE YETENEKL çOCUKLAR çN YEN DESTEKLER GELTRLECEK

Bakanlk, gelecek yl, çocuklarn sportif, sanatsal, kültürel ve bilimsel aktivitelere yönelmesini özendirmeye yönelik uygulamalar hayata geçirecek. Farkl alanlarda baarl ve yetenekli olan ancak maddi imkanszlklar nedeniyle bu alanlarda ilerleyemeyen çocuklara yönelik destekler gelitirilecek.

Risk altndaki çocuklara yönelik psikolojik destek programlar yaygnlatrlacak ve bakm hizmetlerinin ihtisaslatrlmas çalmalarna devam edilecek.

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmetinin sosyal destek boyutunu güçlendirilecek olan Bakanlk, bu çerçevede SED hizmetinden yararlanan ortaokul çandaki çocuklara yönelik akademik, sosyal, sportif ve bilisel faaliyetleri yaygnlatracak.

Programa göre, ayrca erken çocukluk döneminden balamak üzere çocuklara ihmal, istismar ve iddet konularnda farkndalk eitimleri verilecek, çocuklarn yaam becerileri güçlendirilecek.

çocuklarla çalan profesyonellerin de ihmal, istismar ve iddeti tespit etme ve gerekli yönlendirmeyi yapma kapasitelerini artrmaya yönelik programlar düzenlenecek.

YALILARA YÖNELK GÜNDÜZLÜ BAKIM HZMETLERYLE LGL MEVZUAT çALIMASI TAMAMLANACAK

Bakanlk, sosyal yardm yararlanclarndan çalabilir durumda olanlarn istihdama yönlendirilmesine yönelik tevik edici çalmalarn gelecek yl da sürdürecek. Sosyal yardm programlarnn etkinlii analiz edilerek, elde edilen sonuçlar dorultusunda programlarda gerekli revizyonlar yaplacak.

Engelli bireylere yönelik gündüz bakm hizmeti veren kurulularn hizmet kalitesinin artrlmasna yönelik politikalar uygulayacak olan Bakanlk, yallara yönelik gündüz yaam merkezlerinin yurt genelinde dengeli bir biçimde planlanmas ve açllarn salayacak.

Toplum temelli bakm hizmetleri kapsamnda yallara yönelik gündüzlü bakm hizmetlerinin yaygnlatrlmasna yönelik mevzuat çalmas da gelecek yl tamamlanacak.

Ana Sayfaya Git